Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα συλλαλητήρια - Κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου, νέες κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στην Αθήνα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έφτασαν με πορεία προς το Σύνταγμα. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία στα Τέμπη, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα, από τις 10:30 παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», ενώ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ έκλεισαν στις 12:00 και οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι».

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Τέμπη

Η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή αναφέρει:

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό “έγκλημα” στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών, έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί»

Κάλεσμα για κινητοποίηση απηύθυνε και το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας»

Συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη από τις 11:30 την Κυριακή στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;