Τραγωδία στα Τέμπη: Δύο ακόμα στελέχη του ΟΣΕ στο στόχαστρο της έρευνας
Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που θα αποσαφηνίσει τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η εισαγγελική έρευνα, που επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συνεχίζεται και φαίνεται να μπαίνουν στο «στόχαστρο» της δύο ακόμα ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη που στην ιεραρχία βρίσκονται πάνω από τον επιθεωρητή Δημήτρη Νικολάου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα δύο αυτά ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται πως είχαν εγκρίνει το πρόγραμμα βαρδιών και κατά συνέπεια την τοποθέτηση του προφυλακισμένου σταθμάρχη στη θέση, τη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης.

Ένας εκ των προϊσταμένων του επιθεωρητή δήλωσε πως:

«Το βαρδιόχαρτο κανονικά δεν περνάει από εμένα αλλά τώρα… Αφήστε το, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξω. Όλα είναι υπό διερεύνηση, έχουν έρθει σε επαφή ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, δεν έχω κληθεί ακόμα» 

Όπως εξήγησε πηγή του ΟΣΕ στον γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, ο επιθεωρητής κάνει την πρόταση για τις βάρδιες. Το έγγραφο αποστέλλεται στους ανώτερους, μπαίνει μια υπογραφή, στα «τυφλά» συνήθως, το χαρτί φεύγει πίσω, και «όλα καλά». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι κανονισμοί ήταν λάσκα» και η νοοτροπία χαλαρή, πως κανείς δε θα λογοδοτήσει, δε θα περάσει από πειθαρχικό.

Στη δικογραφία υπάρχουν επίσης σημαντικές για την υπόθεση καταθέσεις, νυν και πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ, καθώς και αστυνομικών που έσπευσαν άμεσα στο σημείο της σύγκρουσης.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;