Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη 17χρονος - Ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο
Ένας 17χρονος συνελήφθη για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής (10/3) στα Εξάρχεια, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα.

Στη σύλληψη ενός 17χρονου, ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχουν αναγνωριστεί δύο ακόμα από αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Βαρουφάκη,

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο 17χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Αμαρουσίου και με βάση κάποιες αναφορές, φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό. Ο συλληφθείς κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή στα επεισόδια, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, οι αστυνομικές αρχές εξέτασαν οπτικό υλικό από παρακείμενο κατάστημα της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν όλοι οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Γιάνης Βαρουφάκης: Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής (10/3), επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των ατόμων τον πλησίασε ενώ βρισκόταν εντός του χώρου εστίασης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τους ζήτησε να βγουν μαζί του έξω προκειμένου να μιλήσουν και τότε οι άγνωστοι τον προπηλάκισαν, με έναν εξ αυτών να τον χτυπάει στο πρόσωπο.

Ο κ. Βαρουφάκης πήγε πεζός για εξετάσεις στον «Ευαγγελισμό», όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Βαρουφάκη, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;