Παναθηναϊκός: Κίτρινος πυρετός στο Τριφύλλι ενόψει play offs
Παναθηναϊκός: Οι κίτρινες κάρτες φέρνουν αναστάτωση στη Λεωφόρο.

Εκτός απ’ το ενδεχόμενο να στερηθεί για δεύτερο σερί ματς τον Μπερνάρ Ντουάρτε, ο οποίος υποβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (8/3) σε μικροεπέμβαση για να αντιμετωπίσει τον κολικό του νεφρού που τον ταλαιπωρεί απ’ την Παρασκευή, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να διαχειριστεί κι άλλη μία λεπτή «συνθήκη» στο κυριακάτικο (12/3, 19:00) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της Super League: Τον «κίτρινο πυρετό» με τις κάρτες βασικών παικτών του, που του δημιουργεί ανησυχίες ενόψει της εκκίνησης των play offs.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ με την κίτρινη που δέχθηκε την περασμένη Δευτέρα (6/3) στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο (2-0) έφτασε τις 4 στο εφετινό πρωτάθλημα (δεν «υπολογίζεται» εκείνη που δέχθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο τη 19η αγωνιστική, καθότι στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη) και θα εκτίσει την ποινή του στο προσεχές παιχνίδι με τους «κυανόλευκους», μπαίνοντας «καθαρός» στα play off.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει αυξημένη «επιφυλακή» ενόψει Ατρόμητου για άλλους τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» -τους Ρουμπέν, Χουάνκαρ και Μπρινιόλι- οι οποίοι είναι στο όριο καρτών. Ο  Ρουμπέν έχει 6 κίτρινες (είχε εκτίσει ήδη μια τιμωρία τη 16η αγωνιστική με τον Λεβαδειακό, όταν έφτασε τις 4) κι αν αντικρίσει κάρτα στο Περιστέρι θα χάσει τα δύο πρώτα ματς των play offs.

Την ίδια ώρα οι Χουάνκαρ και Μπρινιόλι έχουν από 3 κίτρινες κι αν δουν άλλη μία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα χάσουν αυτομάτως την πρεμιέρα των play off. Κάτι που ισχύει και για τον Μπερνάρ (επίσης 3 κίτρινες), ο οποίος για την ώρα το «παλεύει», προκειμένου να προλάβει το παιχνίδι της Κυριακής (την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα επιστρέψει στις προπονήσεις, μετά την μικροεπέμβασή του).

Στην εκκίνηση των play off και play out, οι παίκτες όλων των ομάδων μπαίνουν στους αγώνες έχοντας «μηδενίσει» το κοντέρ στις κάρτες τους. Όμως εάν «κουβαλούν» ποινή απ’ την κανονική περίοδο, αυτή τη μεταφέρουν αυτόματα στο ξεκίνημα των αγώνων κατάταξης, όπως αναφέρει η παράγραφος 4δ, στο άρθρο 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

«Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινών και τις δύο (2) τελευταίες αγωνιστικές ημέρες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης αμέσως μετά τη λήξη αυτών των αγωνιστικών ημερών.

Επίσης οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινής τις αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης (play-off/playout) που τυχόν ακολουθούν την κανονική αγωνιστική περίοδο. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω αγώνων κατάταξης, οι οικείες ποινές εκτίονται υποχρεωτικά κατά τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές.

Την αμέσως επόμενη ή τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές ημέρες εκτίεται η ποινή και εάν οι υπόλοιπες αγωνιστικές ημέρες δεν επαρκούν για την άσκηση εκ μέρους της ομάδας του δικαιώματος επιλογής μέχρι το τέλος της διοργάνωσης (δηλ. τελευταίες αγωνιστικές ημέρες διοργάνωσης)».

Γι’ αυτό λοιπόν και στο «τριφύλλι» έχει σημάνει «συναγερμός» για τους παίκτες που είναι στο όριο, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα ήθελε να στερηθεί την παρουσία κάποιου εκ των (βασικότατων) Ρουμπέν, Χουάνκαρ ή Μπρινιόλι στο πρώτο ή στα πρώτα ματς των play off, ιδίως εάν η κλήρωση φέρει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο εξαρχής με κάποιον απ’ τους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: Intime

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;