Όσκαρ 2023: Τα ρεκόρ που μπορεί να «σπάσει» η φετινή Τελετή Απονομής
Η 95η Τελετή Απονομής των Όσκαρ μπορεί να αφήσει ιστορία με νέα ρεκόρ να καταγράφονται σε αρκετές κατηγορίες, αλλά και σημαντικές νίκες στις κατηγορίες ερμηνειών.

Αυτή την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας 13 Μαρτίου ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2023. Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς με εκατομμύρια τηλεθεατές φαίνεται, φέτος, να έχει κάνει το κοινό να ενδιαφέρεται ξανά με υποψηφιότητες που έφεραν λεφτά στα ταμεία και αγαπήθηκαν από αρκετούς. Σε αυτό να προσθέσουμε και τις ανατροπές που αναμένεται να δούμε την βραδιά των βραβείων. Μάλιστα, η φετινή τελετή μπορεί να γράψει και… ιστορία!

Η βρετανική εφημερίδα The Independent, αντλώντας στοιχεία από τον ιστότοπο αναλύσεων και προγνωστικών στοιχημάτων ActionNetwork.com, αναφέρει έξι πιθανές νίκες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικά ορόσημα για την 95η Τελετή Απονομής των Όσκαρ και τη μακροχρόνια ιστορία του θεσμού.

Ο συνθέτης John Williams να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία βραβευμένος με διαγωνιστικό Όσκαρ

Όσκαρ

Σε ηλικία 91 ετών, ο John Williams μπορεί να διαδεχθεί τον σκηνοθέτη James Ivory και την ενδυματολόγο Ann Roth (και οι δύο 89 ετών, όταν βραβεύθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών) και να καταρρίψει το ρεκόρ ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία βραβευμένος με Όσκαρ διαγωνιζόμενος.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις κατηγορίες των βραβείων που βλέπουμε τη βραδιά της Τελετής, υπάρχει και μία σειρά από μη διαγωνιστικά βραβεία, όπως το Τιμητικό Βραβείο της Ακαδημίας.

Η Angela Basset να γίνει η πρώτη ηθοποιός του MCU που βραβεύεται με Όσκαρ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Bassett (@im.angelabassett)

Το MCU δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία από τις τέσσερις κατηγορίες ερμηνείας των βραβείων Όσκαρ, επομένως η υποψηφιότητα της Angela Basset για τον ρόλο της στην ταινία «Black Panther: Wakanda Forever» αποτελεί από μόνη της ένα κατόρθωμα για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό franchise. Ωστόσο, η ηθοποιός μπορεί να καταρρίψει ακόμα ένα ρεκόρ.

Εάν καταφέρει να κερδίσει στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου, θα γράψει ιστορία και ως η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει για μια ερμηνεία σε ταινία της Marvel.

Το «Everything Everywhere All at Once» ήρθε για να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ

Το «Everything Everywhere All at Once», μετά τις νίκες του στα PGA, DGA, WGA, στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG Awards και στις Χρυσές Σφαίρες, φαίνεται να είναι το απόλυτο φαβορί της βραδιάς, που μπορεί να φθάσει μέχρι και τις 6 νίκες τη βραδιά της Τελετής. Οι περισσότερες από αυτές τις νίκες θα αφήσουν ιστορία και θα ανοίξουν τις πόρτες που… τόσο καιρό έμεναν κλειστές.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Michelle Yeoh, η οποία διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου, θα μπορούσε να γίνει η πρώτη Μαλαισιανή ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ, καθώς και η πρώτη ηθοποιός από τη Νοτιοανατολική Ασία που αποσπά βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Παράλληλα, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Ke Huy Quan (φαβορί για το Όσκαρ Β’ Ανδρικός Ρόλου) μπορεί να καταρρίψουν ρεκόρ ως οι πρώτοι ηθοποιοί που θα κερδίσουν για την ερμηνεία χαρακτήρων που μιλούν μανδαρινικά και καντονέζικα κινεζικά.

Επιπλέον, ο Quan θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος βιετναμέζικης καταγωγής ηθοποιός που θα αποσπάσει Όσκαρ ερμηνείας.

Η συμπρωταγωνίστριά του Stephanie Hsu (αν καταφέρει να κάνει την έκπληξη στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου) θα γίνει η πρώτη ηθοποιός κινεζικής καταγωγής που θα κερδίσει για την ερμηνεία της.

Η ταινία των Daniels «Everything Everywhere All at Once» ετοιμάζεται για μία μεγάλη βραδιά στα Όσκαρ 2023.

Ο Paul Mescal μπορεί να γίνει ο νεότερος βραβευμένος στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aftersun (@aftersunmovie)

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Paul Mescal, πρωταγωνιστής της ταινίας «Aftersun», έκανε την έκπληξη πριν μερικούς μήνες και βρέθηκε στην πεντάδα της κατηγορίας του Α’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ 2023. Ο 27χρονος, πλέον, ηθοποιός μπορεί να γίνει ο νεότερος ηθοποιός που θριαμβεύει σε αυτή την κατηγορία.

Το ρεκόρ το κατέχει ο Andrien Brody, που ήταν 29 ετών όταν κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «The Pianist» το 2003.

Οι πιθανότητες για τον Mescal είναι λίγες, αλλά μπορεί να καταφέρνει να κάνει την ανατροπή εάν ο Austin Butler του «Elvis» και ο Brendan Fraser του «Η Φάλαινα» διχάσουν την Ακαδημία.

Οι υποψηφιότητες των σίκουελ

Οι ταινίες «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» είναι τα κινηματογραφικά franchise που αναδείχθηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.

Αν κάποια από αυτές τις ταινίες καταφέρει να αποσπάσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας θα γίνει μόλις η τρίτη, μαζί με τα «The Godfather II» και «The Lord of the Rings: The Return of the King», που το πετυχαίνει αυτό. Παράλληλα, αν το «Top Gun: Maverick» βραβευτεί θα γίνει επίσης το πρώτο σίκουελ που θα κερδίσει χωρίς να έχει προταθεί για Όσκαρ η πρώτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς.

Ο Steven Spielberg έρχεται για το ρεκόρ που κατέχει ο Clint Eastwood

Όσκαρ

Ο Steven Spielberg είναι 76 ετών και βρίσκεται για 11η φορά υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία του «The Fabelmans». Ο ίδιος βρίσκεται υποψήφιος στην κατηγορία Σκηνοθεσίας και αν καταφέρει να βραβευθεί θα είναι ο μεγαλύτερης ηλικίας σκηνοθέτης που θα το κάνει αυτό.

Ο Clint Eastwood είναι κάτοχος του ρεκόρ, καθώς κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε ηλικία 74 ετών για την ταινία του «Million Dollar Baby».

Με πληροφορίες από Independent

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;