Ψάχνεις εναλλακτική για το Twitter; Δοκίμασε το Bluesky
Γράψου στην closed beta για iOS, για να τo δοκιμάσεις πριν από όλους.

Την ώρα που ο Έλον Μασκ ψάχνει ακόμα τη συνταγή της επιτυχίας του Twitter, κάνοντας τη μία αλλαγή μετά την άλλη, ο ανταγωνισμός προχωράει με τις δικές του κινήσεις. Ανάμεσα στις εφαρμογές που θέλουν να το ανταγωνιστούν, βρίσκεται και η εφαρμογή Bluesky του Jack Dorsey, συνιδρυτή του Twitter, η οποία έγινε πρόσφατα διαθέσιμη για iOS και ψάχνει χρήστες να γραφτούν στην closed beta, πριν η εφαρμογή λανσαριστεί για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή, το Bluesky δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Twitter, με κάποιες διαφοροποιήσεις, καθώς μπορείς να δημιουργήσεις αναρτήσεις κειμένου μεγέθους έως 256 χαρακτήρων, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν και φωτογραφίες, ενώ αντί για το “What’s happening?” του Twitter, το Bluesky σε ρωτάει “What’s up?”. Φυσικά, υπάρχουν και όλες οι γνωστές λειτουργίες όπως η αναζήτηση, η παρακολούθηση χρηστών, η προβολή των αναρτήσεών τους στο timeline “Home”, η δυνατότητα mute ή block λογαριασμών και ούτω καθεξής.

Το Bluesky, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ξεκίνησε το 2019 ως ένα παράλληλο εγχείρημα του Jack Dorsey και χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο το Twitter, όσο εκείνος ήταν ακόμα στην εταιρεία ως CEO, με σκοπό να αποτελέσει μία πιο ελεύθερη, μία πιο «αποκεντρωμένη» εναλλακτική, απέναντι σε ένα όλο και πιο συγκεντρωτικό Twitter.

Όπως γράφει και η σχετική ανάρτηση, h οποία σε προσκαλεί να γραφτείς στην closed beta: «Οι άνθρωποι λένε εδώ και χρόνια ότι θα ήταν υπέροχο αν τα δεδομένα και οι σχέσεις ανήκαν στους χρήστες, αν θα μπορούσαμε να έχουμε διαφανείς αλγόριθμους και αλγοριθμική επιλογή, εάν θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερη υπευθυνότητα και έλεγχος από τους χρήστες στον τρόπο με τον οποίο εποπτεύονται οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το θέλαμε κι εμείς εδώ και χρόνια. Έχουμε σχεδιάσει και χτίσει ένα σύστημα που πιστεύουμε ότι επιτυγχάνει τους παραπάνω στόχους. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον των κοινωνικών δικτύων που έρχονται και ελπίζουμε να συμμετάσχετε μαζί στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό, αυτοδιοικούμενο οικοσύστημα».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;