Τwitter: Πώς έχει αλλάξει η πλατφόρμα από τότε που ανέλαβε ο Μασκ
Και είμαστε ακόμα στην αρχή...

Κοντεύουν τρεις μήνες από τότε που ο Έλον Μασκ απέκτησε την ιδιοκτησία του Twitter και μπήκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο, με το νεροχύτη στα χέρια.

Έκτοτε, δεν έχει περάσει εβδομάδα που η εταιρεία να έχει λείψει από τους τίτλους των ειδήσεων, καθώς o Έλον Mασκ, στην προσπάθειά του να συμμαζέψει την πλατφόρμα και να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί (και βγάζει χρήματα), έχει προχωρήσει σε πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις.

Τι αλλαγές έχουν γίνει μέχρι σήμερα;

Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη, την προηγούμενη εβδομάδα, κόπηκε η πρόσβαση στο API του Twitter, δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές συνδέονται με την πλατφόρμα για να έχουν πρόσβαση στη ροή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εφαρμογές όπως όπως η Tweetbot, η Fenix, η Hootsuite, η Twitterrific και άλλες, να σταματήσουν να λειτουργούν. Αν και η εταιρεία δεν έβγαλε ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση, διαρροές εκ τω έσω έχουν αφήσει να εννοηθεί πως ήταν σκόπιμη κίνηση.

Να θυμίσουμε πως ο Έλον Μασκ θέλει να αυξήσει τα έσοδα της πλατφόρμας και να δώσει μεγαλύτερο έλεγχο της ροής στους χρήστες. Και καθώς οι εφαρμογές τρίτων δεν προβάλουν διαφημίσεις και δεν αφήνουν το χρήστη να διαχειριστεί το feed του, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα πλάνα του Μασκ.

Εδώ είναι που μπαίνει στο προσκήνιο και η δεύτερη πιο πρόσφατη αλλαγή, δηλαδή η δυνατότητα προσαρμογής του τρόπου που εμφανίζεται το feed. Πλέον, στην κεντρική σελίδα της ροής υπάρχουν δύο καρτέλες: η “For You” και η “Following”. Η πρώτη προβάλει tweets τα οποία είναι επιλεγμένα από το Twitter, ενώ η δεύτερη tweets μόνο από τους λογαριασμούς που ακολουθείς.

H αλλαγή αυτή ισχύει για την web έκδοση του Twitter, όσο για τις mobile εφαρμογές, μόνο που αν είσαι χρήστης Android, θα πρέπει να κάνεις ένα επιπλέον βήμα και να επιλέξεις ανάμεσα στις δύο ροές, από το εικονίδιο με τον αστερίσκο στην πάνω δεξιά γωνία.

H πιο αμφιλεγόμενη κίνηση μέχρι σήμερα είναι σίγουρα η επαναφορά λογαριασμών που είχαν αποκλειστεί για διάφορους λόγους. Ανάμεσα στους λογαριασμούς που επανέφερε ο Μασκ σε λειτουργία είναι εκείνοι του Kanye West, ο οποίος με το που επέστρεψε ξανα αποκλείστηκε από την πλατφόρμα σε λιγότερες από 48 ώρες, του Andrew Tate, o οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται προφυλακισμένος ως ύποπτος για σωματεμπορία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον τελευταίο να συνεχίζει να απέχει οικειοθελώς από την πλατφόρμα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρώτη αλλαγή του Twitter, εκείνη της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue. Ο Μασκ προχώρησε σε αύξηση του κόστους της συνδρομής από τα $8 στα $11 δολάρια το μήνα, με την συνδρομή να προσφέρει δυνατότητα επεξεργασίας ενός tweet, λιγότερες διαφημίσεις, αυξημένη ορατότητα των tweets σου και τέλος τη δυνατότητα να αποκτήσεις το περιβόητο μπλε τικ, δηλαδή τη σήμανση της πλατφόρμας ότι ο λογαριασμός σου είναι επίσημος και εξακριβωμένος.

Βέβαια αυτή η αλλαγή είχε και τις παρενέργειές της καθώς στην αρχή την λειτουργία την επιβεβαίωσης εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι επιτήδειοι για να μιμηθούν γνωστές εταιρείες και celebrities. Έτσι το Twitter αναγκάστηκε να παγώσει για κάποιο διάστημα την λειτουργία του Twitter Blue και πλέον για να μην υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για το verification, ενώ οι λογαριασμοί των εταιρειών φέρουν πλέον χρυσό τικ και εκείνοι των επίσημων λογαριασμών κυβερνητικών αξιωματούχων και οργανισμών ασημί τικ.

Τι άλλες αλλαγές να περιμένουμε; Από αυτά που έχει υποσχεθεί ο Μασκ, σύντομα θα έχουμε αλλαγές και βελτιώσεις στην λειτουργία αναζήτησης, αύξηση του ορίου χαρακτήρων από τους 280 στους 4000, αλλαγή που αναμένεται να εφαρμοστεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου και υποστήριξη για βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;