«Πάρε με όταν φτάσεις»: Κύμα καταλήψεων σε σχολεία και πανεπιστήμια για την τραγωδία στα Τέμπη
Φοιτητές και μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα εκφράζοντας την οργή τους για ένα δυστύχημα που κόστισε άδικα την ζωή σε 57 – έως τώρα – ανθρώπους.

Με καταλήψεις και κινητοποιήσεις εκφράζουν την οργή τους φοιτητές και μαθητές για το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, διαμαρτυρόμενοι για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή τη φρικαλεότητα.

Εικόνες μαθητών να σχηματίζουν με τις τσάντες τους στα προαύλια των σχολείων τους φράσεις όπως «Πάρε όταν φτάσεις», «Τέμπη», «Ποτέ Ξανά» κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρω του διαδικτύου και προκαλούν ρίγος και έναν κόμπο στο στομάχι.

Μέσα σε αυτό το τρένο που μετέφερε όνειρα, ελπίδες και δίψα για ζωή, υπήρχαν φοιτητές, μαθητές, νέοι άνθρωποι που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίζουν την ζωή τους, για να κυνηγήσουν το μέλλον τους.

Αυτή την αδικία οι νέοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν, να υπενθυμίσουν ότι αυτή τη τραγωδία δεν θα ξεχαστεί, ότι οι νεκροί μας δεν θα ξεχαστούν.

Στη Λάρισα, την περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο της τραγωδίας, μαθητές του 2oυ ΕΠΑΛ στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλον και σχηματίζουν με τα σώματά τους το σήμα του πένθους, εκφράζοντας τη θλίψη τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πέρα όμως από τις συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας, έχει ξεσπάσει και ένα δυναμικό κύμα καταλήψεων, σε όλη την Ελλάδα.

Στη Ναύπακτο, οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στο ΕΠΑΛ και το 2ο Λύκειο. Η κατάληψη, όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν γίνεται για θέματα της σχολικής τους κοινότητας, αλλά προκειμένου να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κρατική αδράνεια, όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Επιπλέον έντεκα σχολεία τελούν υπό κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης από την Πέμπτη (2/3) από τους μαθητές, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως να δείξουν συμπαράσταση στις οικογένειες των ανθρώπων, κατά κύριο λόγο νέων, των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε νωρίς.

Υπό κατάληψη τελούν επίσης το 4ο και το 9ο Γυμνάσιο καθώς επίσης το 1ο, 4ο και το 10 ΓΕΛ, στην πόλη του Ηρακλείου. Ακόμα, λόγω κατάληψης δεν λειτουργούν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Τυμπακίου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα και το ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας.

Υπό κατάληψη τελεί και το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού, μαθητές του οποίου καλούν παράλληλα σε αιμοδοσία.

Οι φοιτητές πενθούν επίσης τους συναδέλφους τους, που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στα Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων τοποθετούνται μαύρα πανιά σε ένδειξη πένθους, ενώ πολλές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

 

Συγκεκριμένα, κατάληψη πραγματοποιούν οι φοιτητές σε Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό – Μαθηματικό, σε σχολές του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στις 12 το μεσημέρι υπήρξε επίσης κάλεσμα για συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά για να καταδικάσουν «το απαράδεκτο έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και φοιτητές».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;