Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τρεις νεκρές φοιτήτριες μεταξύ των θυμάτων
Θρήνος στην Καλαμπάκα, καθώς τρία κορίτσια, δύο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέρφη, όλες φοιτήτριες, συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που εκτυλίσσεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης 01/03 στα Τέμπη, μετά την σύγκρουση τρένων στην περιοχή, με την χώρα να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 36 και πλέον επιβεβαιώθηκαν και οι πρώτοι νεκροί φοιτητές που επέβαιναν στο τρένο με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, δύο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέλφη, φοιτήτριες όλες τους, συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών, με την είδηση να έχει μουδιάσει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, έχει γίνει ήδη η αναγνώρισή τους, ενώ η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος την Καλαμπάκα, καθώς πρόκειται για πολύ γνωστή οικογένεια, με έντονη επιχειρηματική δράση στην πόλη. 

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.

Η υφυπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων.

Ειδικότερα, έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια ψυχολογικής υποστήριξης:

– Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).

– Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

– Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Τέμπη: «Οι περισσότεροι νεκροί είναι φοιτητές» – Επέστρεφαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο

Σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη, στο Mega, ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί νέοι, φοιτητές, ενώ πολλές είναι οι σοροί που βρίσκονται στην διαδικασία αναγνώρισης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολη. Το ίδιο λέει και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναφέροντας ότι οι περισσότεροι νεκροί επιβαίνοντες του τρένου που εκτροχιάστηκε είναι φοιτητές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, ανέφερε ότι οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την αναγνώριση των οικείων τους, μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ενώ η διαδικασία επισήμανε ότι θα χρειαστεί ώρες για να ολοκληρωθεί.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

«Θα κρατήσει πολλές ώρες, ενώ συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα γίνουν οι νεκροψίες – νεκροτομές και η απόδοση των σορών στις οικογένειες.

Σύμφωνα με την κυρία Λεονταρή, μεταξύ των σορών που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν και απανθρακωμένα, πτώματα, καθώς και διαμελισμένες σοροί.

Ο κύριος Νίκος, διασώστης που επιχείρησε στο σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο Mega:

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12 και μιση η ώρα το βράδυ».

«Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροίΒρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα» ανέφερε ο διασώστης.

Ο διασώστης εκτιμά ότι από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

 

 

Σε αυτά τα τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ, οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανάφερε ότι «υπάρχουν δύο τηλεφωνικές γραμμές 2410683175-6 για να πάρουν πληροφορίες οι συγγενείς για τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν σώοι στη Θεσσαλονίκη και για όσους μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Στο Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη η αναγνώριση και ταυτοποίηση νεκρών».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neolaia.gr (@neolaia.gr)

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;