Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Οι περισσότεροι νεκροί είναι φοιτητές» - Επέστρεφαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε αυτά τα τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης 01/02 τα νοσοκομεία της Λάρισας μετά την σύγκρουση τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι περισσότεροι νεκροί επιβαίνοντες του τρένου που εκτροχιάστηκε είναι φοιτητές.

Όπως ανέφερε διασώστης σε πρωινή εκπομπή του Mega, ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί νέοι, φοιτητές, ενώ πολλές σοροί τώρα είναι στην διαδικασία αναγνώρισης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολη.

Ο κύριος Νίκος, διασώστης που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο Mega:

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12 και μιση η ώρα το βράδυ».

«Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα» ανέφερε ο διασώστης.

Ο διασώστης εκτιμά ότι από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

 

Στο μεταξύ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οι σοροί 9 ατόμων και 48 τραυματίες εκ των οποίων οι δύο έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται επίσης ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και δύο παιδιά ηλικίας 7 χρόνων και 9 μηνών αντίστοιχα, τα οποία φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων και της πυροσβεστικής συνεχίζονται και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Σε αυτά τα τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς

Ανακοινώθηκε η τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των συγγενών όσων επέβαιναν στο τρένο που κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να επικοινωνούν στο: 2410-683175 και 2410-683176.

«Οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα 2 πρώτα βαγόνια, που έχουν ανασηκωθεί. 32 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 53 τραυματίες» ανάφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην έκτακτη ενημέρωση για την τραγωδία στα Τέμπη με τα δύο τρένα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανάφερε ότι «υπάρχουν δύο τηλεφωνικές γραμμές 2410683175-6 για να πάρουν πληροφορίες οι συγγενείς για τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν σώοι στη Θεσσαλονίκη και για όσους μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Στο Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη η αναγνώριση και ταυτοποίηση νεκρών».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;