Η απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία πίσω από το «Cocaine Bear»
Το «Cocaine Bear», η νέα κωμωδία τρόμου από τη Universal, κρύβει πίσω της μία αναπάντεχη αληθινή ιστορία που περιλαμβάνει έναν λαθρέμπορο ναρκωτικών και μία μαύρη αρκούδα.

Μία από τις πιο θεότρελες ταινίες που έχουμε δει (ή και θα δούμε στο μέλλον) είναι η νέα ταινία της Universal. Το «Cocaine Bear» συνδυάζει την κωμωδία και τον τρόμο και ακολουθεί μία μαύρη αρκούδα που καταπίνει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια, εισέρχεται σε ένα φονικό ξεφάντωμα κυνηγώντας αίμα και περισσότερη… κοκαΐνη. Η πραγματική ιστορία, στην οποία βασίστηκε η ταινία, είναι αρκετά πιο θλιβερή και περιλαμβάνει την αρκούδα, έναν λαθρέμπορα ναρκωτικών με παπούτσια Gucci και πολλά ακόμα.

Το «Cocaine Bear» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, και η ιστορία πάνω στην οποία έχει βασιστεί είναι πραγματικά… απίστευτη!

Η πλοκή του «Cocaine Bear»

Το 1985, ένα φορτίο κοκαΐνης πέφτει από αεροπλάνο λαθρεμπόρων σε ένα εθνικό πάρκο της Τζόρτζια. Καταναλώνοντας μεγάλο μέρος του, μια αρκούδα θα βγει εκτός ελέγχου και θα επιτεθεί σε ανύποπτους περαστικούς, αλλά και ναρκέμπορους και αστυνομικούς, οι οποίοι καταφθάνουν στην περιοχή.

To «Cocaine Bear» της Elizabeth Banks βασίζεται στα γεγονότα της αληθινής ιστορίας χωρίς, όμως, να τα ακολουθεί κατά γράμμα καθώς το τέλος της ήταν αρκετά πιο σύντομο και απλό. Η ταινία μας χαρίζει ό,τι περιμένουμε από ταινίες θρίλερ με διαμελισμούς άκρων, κορμιά βουτηγμένα στο αίμα και ένα χάος. Ο σεναριογράφος Jimmy Warden πήρε αρκετές ελευθερίες από την ιστορία και έδωσε κάτι τελείως ξεχωριστό για το κοινό.

Cocaine Bear

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι έγινε στην πραγματικότητα;

Η αληθινή ιστορία του «Cocaine Bear»

Η ιστορία στην οποία βασίστηκε η ταινία «Cocaine Bear» ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 1985, όταν ο καταδικασμένος λαθρέμπορος ναρκωτικών, Andrew Thornton, πεθαίνει μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο. Η θεωρία γύρο από τον θάνατο του Thorton είναι πως ταξίδευε σε ένα αεροπλάνο με 880 λίβρες κοκαΐνης και νόμιζε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες τον ακολουθούσαν. Αυτό τον έκανε να πετάξει λίγο από το απόθεμα έξω από το αεροπλάνο και να πάρει και άλλη ποσότητα μαζί του όταν θα έπεφτε με αλεξίπτωτο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε…

Τελικά, ο Thorton δηλώθηκε νεκρός στις 11 Σεπτεμβρίου του 1985. Ο λαθρέμπορος ναρκωτικών βρέθηκε σε ένα δρόμο στο Knoxville του Τενεσί φορώντας loafers της εταιρείας Gucci και με κοκαΐνη αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων δεμένη στο σώμα του.

Cocaine Bear

Η μαύρη αρκούδα, που πήρε και το όνομα Pablo Escobear (ναι για να συνδέσουν το όνομα Escobar με το bear), δεν μπήκε στο πλάνο παρά μόνο τέσσερις μήνες αργότερα. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 1985, οι New York Times ανέφεραν ότι μια μαύρη αρκούδα 175 κιλών «πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης αφού ανακάλυψε μια παρτίδα ναρκωτικών». Η αρκούδα βρέθηκε νεκρή στον Εθνικό Δρυμό Chattahoochee.

Η έκθεση της United Press International στους New York Times αναφέρει:

«Η κοκαΐνη προφανώς έπεσε από ένα αεροπλάνο με πιλότο τον Andrew Thornton, έναν καταδικασμένο λαθρέμπορο ναρκωτικών που πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Knoxville, Tenn., επειδή κουβαλούσε πολύ βαρύ φορτίο ενώ πετούσε με αλεξίπτωτο.

Το γραφείο είπε ότι η αρκούδα βρέθηκε την Παρασκευή στη βόρεια Τζόρτζια ανάμεσα σε 40 ανοιγμένα πλαστικά δοχεία με ίχνη κοκαΐνης»

Cocaine Bear

Σε ένα άλλο δημοσίευμα της εποχής, το Associated Press έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τον γιατρό Κένεθ Αλόνσο, τον επικεφαλής ιατροδικαστή της Τζόρτζια εκείνη την εποχή. Ο γιατρός έκανε αυτοψία στην αρκούδα και διαπίστωσε ότι είχε τρία ή τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης στο αίμα της. Ο ίδιος επισήμανε πως η αρκούδα θα μπορούσε να είχε καταναλώσει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα.

Φήμες που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια μετά το περιστατικό αναφέρουν πως η αρκούδα έφαγε και τα 40 δοχεία κοκαΐνης, που υπολογιζόταν πως ήταν περίπου 35 λίβρες.

Αυτά είναι όσα συνέβησαν στην πραγματική «Cocaine Bear»!

Τι είπαν οι δημιουργοί για την ταινία

Σε αντίθεση με τα όσα βλέπουμε στη νέα κωμωδία τρόμου της Universal, δεν βρέθηκαν άλλα θύματα στο δάσος από το πέρασμα της «Cocaine Bear», τα οποία να έχουν συνδεθεί μαζί της. Όπως είπε ο σεναριογράφος Jimmy Warden μιλώντας στο Variety, η ταινία δεν είναι ιστορική μυθοπλασία αλλά:

«Η πειραγμένη φαντασία μου για το τι θα ήθελα να συνέβαινε στην πραγματικότητα αφού η αρκούδα χρήση όλης αυτής της κοκαΐνης»

Cocaine Bear

Η Elizabeth Banks, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία του «Cocaine Bear», σε δηλώσεις της ανέφερε πως το είδε ως μια ευκαιρία για να δώσει στην αρκούδα τη δική της πλευρά της ιστορίας. Η γνωστή ηθοποιός και, πλέον, σκηνοθέτις είπε ότι είχε «μια βαθιά συμπάθεια για την αρκούδα» αφού διάβασε τις αρχικές εκθέσεις από το 1985.

Σε συνέντευξή της στο Variety δήλωσε:

«Πραγματικά ένιωσα ότι αυτό ήταν τόσο τρελό που αυτή η αρκούδα σύρθηκε σε αυτή τη διαδρομή ναρκωτικών χάθηκε και κατέληξε νεκρή. Ένιωσα ότι αυτή η ταινία θα μπορούσε να είναι η ιστορία εκδίκησης αυτής της αρκούδας»

Cocaine Bear

Ή μπορεί να είναι η φαντασίωση εκδίκησης εκείνης της αρκούδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως το «Cocaine Bear» αποτελεί από τις πιο τρελές και πρωτότυπες ιδέες που έχουμε δει να γίνονται πραγματικότητα στην μεγάλη οθόνη!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1