Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Η πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα αποτελεί η αφρικανική σκόνη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;