Οι New York Times προτείνουν τα Μέθανα ως προορισμό για το καλοκαίρι του 2023
Παρασκευάς approves!

Η Ελλάδα και ειδικά τα ελληνικά νησιά συχνά φιγουράρουν σε λίστες γνωστών περιοδικών και ιστοσελίδων του εξωτερικού με τους ιδανικούς προορισμούς για να επισκεφτεί κανείς. Άλλωστε, πολλά μέρη εκτός από όσους και όσες τα έχουν επισκεφτεί προτείνονται μεταξύ άλλων από travel bloggers και δημοσιογράφους για διάφορες εποχές του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Τα Μέθανα, ένας προορισμός δίπλα στην Αθήνα που μοιάζει με εξωτικό παράδεισο, αποτελεί μεν έναν τουριστικά αναπτυγμένο προορισμό κοντά στην Αθήνα, αλλά δεν «βουλιάζει», όπως συμβαίνει με άλλα νησιά της χώρας. Τα Μέθανα λοιπόν είναι ένας από τους προορισμούς που προτείνουν οι New York Times για το καλοκαίρι του 2023.

 

 

 

Συνολικά, στην  φετινή λίστα των New York Times συμπεριλαμβάνονταν συνολικά 52 μέρη από όλο τον κόσμο, τα οποία αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2023. Τα Μέθανα βρέθηκαν στην 39η θέση, ενώ έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως είναι η μοναδική ελληνική τοποθεσία που βρίσκεται στη λίστα.

Στα κριτήρια των New York Times ανήκουν αφενός τα ιαματικά νερά των Μεθάνων, αφού οι συγκεκριμένες πηγές είναι αποτέλεσμα της σημαντικής και έντονης ηφαιστειακής δράσης που είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα Μέθανα υπάρχουν τρεις διαφορετικές πηγές που μάλιστα μπορείς να τις επισκεφθεί κανείς εύκολα.

Επιπλέον, εκτός από τα ιαματικά νερά και τις πηγές, οι καταγάλανες παραλίες εκ των οποίων κάποιες είναι αμμουδερές και κάποιες έχουν βότσαλο κάνοντας κάθε επισκέπτη να πιστεύει ότι βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό προορισμό, ήταν ένα ακόμη κριτήριο των New York Times.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι τα Μέθανα έγιναν πιο γνωστά στο ελληνικό κοινό μέσω του «Παρασκευά» (aka Φάνη Λαμπρόπουλου), ο οποίος ουκ ολίγες φορές είχε αναφερθεί στα εξωτικά Μέθανα. Αν μάλιστα είσαι «σκληροπυρηνικός» φαν, σίγουρα έχεις πει πολλές φορές την φράση «Μεθανιώτικα» και ας μην ήξερες καν πού πέφτουν. Μήπως τώρα όμως ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς, να μάθεις πού είναι και να επισκεφτείς για να λες κι εσύ ότι έκανες «μεθανιώτικες» διακοπές;

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;