Τέσσερις πρωινές συνήθειες που θα «φτιάξουν» την ημέρα σου
Πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου!

Πολλοί λένε πως η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και ίσως και να μην έχουν άδικο. Αυτό δε σημαίνει πως αν η ημέρα σου ξεκινήσει κάπως στραβά, αποκλείεται να «στρώσει» στη συνέχεια, αλλά το ιδανικό είναι να ξεκινήσει όμορφα και δημιουργικά.

Και μπορεί να μην γίνεται να αποφύγεις τα απρόοπτα, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να «χτίσεις» πρωινές συνήθειεςπου θα κάνουν το πρωινό ξύπνημα κάτι ευχάριστο. Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε τέσσερις απλές συνήθεις που μπορείς να υιοθετήσεις σε καθημερινή βάση και θα κάνουν το πρωινό σου ξύπνημα καταπληκτικό!

 

Πάμε να τις δούμε;

1. Το πρωινό

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μπορεί να μη γνωρίζουμε αν αυτό είναι 100% επιστημονικά αποδειδειγμένο, αλλά έχει σίγουρα μία… λογική! Το πρωινό σίγουρα θα σου δώσει ενέργεια, ενώ ένας ζεστός (ή και κρύος) καφές ή ένα τσάι (για τους πιο χαλαρούς/χαλαρές) θα σε ξυπνήσουν πιο άμεσα. Έτσι,  γεμάτος/-τη με την απαραίτητη ενέργεια, θα μπορέσεις να ξεκινήσεις πιο δυναμικά την ημέρα σου και να αντιμετωπίσεις διαφορετικά το άγχος και όσα σε απασχολούν!

2. Γυμναστική

Όποια ώρα της ημέρας και να γυμναστείς, η διάθεσή σου θα «ανέβει» σίγουρα. Αν ωστόσο ξεκινήσεις την ημέρα σου με λίγη γυμναστική, τότε σίγουρα θα ξυπνήσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα, ενώ η αυτοπεποίθησή σου λογικά θα «ανέβει» στα ύψη, μια και με το «καλημέρα σας» -κυριολεκτικά- θα κάνεις κάτι πολύ ευεργετικό για την υγεία σου και γενικώς εσένα. Αν δεν είσαι φαν του γυμναστηρίου, μπορείς να βάλεις τα αθλητικά σου και να περπατήσεις σε ένα κοντινό πάρκο στη γειτονιά σου, ακούγοντας μουσική. Από την άλλη αν έχεις την επιλογή, μπορείς να πας στη δουλειά περπατώντας ή με το ποδήλατο και έτσι, να συνδυάσεις τη μετακίνηση με λίγη γυμναστικούλα.

 

3. Μπάνιο

Αν τηρήσεις τη δεύτερη συμβουλή μας, τότε το ντουζάκι είναι φυσικό κι επόμενο. Ακόμη και αν δε μπορείς ή δε θέλεις να γυμναστείς το πρωί, τότε μπορείς να κάνεις ένα ντους, κατά προτίμηση κρύο ή έστω χλιαρό, πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αυτό θα σε «τονώσει» και είμαστε σίγουροι ότι θα σε επιβραβεύσει και με το παραπάνω!

4. Σκέψεις

Για το τέλος αφήσαμε κάτι σημαντικό. Όλα τα «μυστικά» -ή σχεδόν όλα τουλάχιστον- «κρύβονται» στο μυαλό και τον τρόπο σκέψης. Για να μη σε βρίσκει λοιπόν το πρωί με κακό κέφι και απαισιοδοξία, θα σε βοηθούσε αρκετό αν αφιέρωνες λίγα λεπτά για να αναστοχαστείς την ημέρα σου. Μπορείς να σκεφτείς όλα τα πλάνα που έχεις κάνει για την ημέρα σου ή γενικώς για το μέλλον σου, όπως μία βραδινή έξοδο ή ένα ταξίδι για το οποίο ανυπομονείς. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να καταγράψεις λίγες σκέψεις σου -ίσως πίνοντας τον πρωινό σου καφέ- ή να γράφεις κάθε πρωί λίγα πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη ή που ανυπομονείς να κάνεις εκείνη την ημέρα ή έστω στο προσεχές μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;