Σεισμός σε Τουρκία - Συρία:  Αγκαλιασμένοι βρέθηκαν οι σοροί των Ελλήνων από την Αντιόχεια
«Μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν κάτω από το κρεβάτι, μαζί, αγκαλιασμένοι. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους»

Τραγικός ήταν ο επίλογος των ερευνών για το ζευγάρι των Ελλήνων, που εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμεναν στην Αντιόχεια, καθώς διασώστες ανέσυραν τον Γιώργο και την Νίντα Αντύπα νεκρούς.

Ο Γιώργος και η Νίντα βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Νωρίτερα, στην πολυκατοικία, κάτω από την οποία εικάζεται ότι βρίσκονται δεκάδες ακόμη θύματα, είχε επιχειρήσει και η ελληνική ΕΜΑΚ.

Ο Γιώργος και η Νίντα Αντύπα κοιμούνταν στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, στις 4:17 τα ξημερώματα, όταν και έγινε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ. Αγνοούνταν από τη Δευτέρα (6/2) και ο τραγικός επίλογος γράφτηκε την Παρασκευή (10/2) όταν εντοπίστηκαν τα άψυχα σώματά τους.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν κάτω από το κρεβάτι, μαζί, αγκαλιασμένοι. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους», δήλωσε ο γαμπρός τους. Tα τελευταία 10 χρόνια το ζευγάρι ζούσε στην Αντιόχεια, ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το OPEN, οι πυροσβέστες έδειξαν αρχικά την βέρα του Γιώργου Αντύπα στον γαμπρό του αλλά δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει και το ζευγάρι ανακοινώθηκε νεκρό μετά την ανάσυρση των σορών τους.

Η κόρη τους είχε ζητήσει κλαίγοντας βοήθεια για να βρεθούν οι γονείς της: «Οταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6ώροφο κτήριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. ‘’Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε’’ είπαν “ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές”».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;