Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά σχολεία και αύριο σε αρκετούς νομούς: Τι ισχύει για την Αττική
Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη για το θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 7/2

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εφόσον συνεχίζεται το φαινόμενο της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ακόμα δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση όσον αφορά την Αττική.  Η απόφαση για το αν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη θα παρθεί σήμερα το μεσημέρι.

Σε άλλους νομούς όμως έχουν ήδη γίνει ανακοινώσεις πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Παρακάτω η λίστα:

Εύβοια

Κλειστά σχολεία και την Τρίτη 7/2 στην Εύβοια

Ρέθυμνο

Κλειστά θα παραμείνουν  και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Φθιώτιδα 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σάμο

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες και αύριο Τρίτη (07/02) στη Σάμο, με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και webex

Παρ’ όλα αυτά, το μεσημέρι της Κυριακής (05/02), με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας τόνισε πως όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία, τότε τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται: «Τη Δευτέρα (06/02), σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης, καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα».

Πάντως, μέχρι στιγμής, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην τελευταία του πρόγνωση έκανε λόγο για νέα επιδείνωση και τρίτο κύμα χιονιά που θα χτυπήσει την Αττική μέσα στη νύχτα και μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 2