Η Disney κόβει επεισόδιο των «The Simpsons» στο Χονγκ Κονγκ που αναφέρεται σε καταναγκαστική εργασία
Η Disney αποσύρει ακόμα ένα επεισόδιο των «The Simpsons» από το Χονγκ Κονγκ.

Η υπηρεσία της Disney στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωση την απαγόρευση της προβολής ενός επεισοδίου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς animation «The Simpsons». Ο λόγος για την απαγόρευση αυτή είναι πως το επεισόδιο περιέχει αναφορά σε «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας» στην Κίνα.

Το επεισόδιο, που έχει τον τίτλο «One Angry Lisa», προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση τον Οκτώβριο. Ωστόσο, δε θα είναι πια διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα Disney+ στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Αυτή αποτελεί τη δεύτερη φορά που ένα επεισόδιο της σειράς «The Simpsons» δε συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα. Το 2021, η Disney αφαίρεσε επεισόδιο που έκανε αναφορά στις διαδηλώσεις της πλατείας Τιενανμέν ,το 1989.

Το «One Angry Lisa» περιλαμβάνει μια σκηνή στην οποία η Μαρτζ Σίμσον παρακολουθεί ένα διαδικτυακό μάθημα ποδηλασίας και ο εισηγητής, με φόντο εικόνες του Σινικού Τείχους της Κίνας, λέει:

«Ιδού τα θαύματα της Κίνας: «ορυχεία» Bitcoin, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας όπου παιδιά φτιάχνουν smartphones»

Να σου υπενθυμίσουμε πως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη για την κακομεταχείρηση και την επιβολή καταναγκαστικής εργασίας στην κοινότητα των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων, σε κέντρα μαζικής κράτησης στη βορειοδυτική περιοχή της Σιντζιάνγκ.

Σύμφωνα με μία περσινή έκθεση του ΟΗΕ, το Πεκίνο κατηγορείται για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Το Πεκίνο, από την πλευρά του, αρνήθηκε τις κατηγορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων στην Σιντζιάνγκ.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
2'
47 - 30
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;