Eurovision 2023: Ο Τζόνι Ρότεν των Sex Pistols δε θα εκπροσωπήσει (τελικά) την Ιρλανδία
Ο εθνικός τελικός της Ιρλανδίας για την ανάδειξη του εκπρόσωπου της χώρας στη Eurovision 2023 πραγματοποιήθηκε και ο νικητής αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη.

Ο εθνικός τελικός για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ιρλανδίας στη Eurovision 2023, είχε και ένα μεγάλο όνομα. Ο λόγος για τον πρώην τραγουδιστή του βρετανικού πανκ συγκροτήματος Sex Pistols, τον Τζον Λάιντον (επίσης γνωστό και ως Τζόνι Ρότεν). Όμως, ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν επιλέχθηκε στον εθνικό τελικό, καθώς στη σχετική ψηφοφορία επικράτησε το συγκρότημα Wild Youth.

Το τραγούδι «We Are One» που ερμήνευσε το συγκρότημα από το Δουβλίνο επικράτησε των υπολοίπων πέντε υποψηφιοτήτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται αυτή των Public Image Ltd, της μπάντας που ίδρυσε ο Λάιντον μετά τη διάλυση των Sex Pistols. Η ψηφοφορία διεξήχθη με τη συμμετοχή επιτροπής και κοινού, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση RTE.

Με βάση αυτή, οι Wild Youth θα εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ της Βρετανίας. Ο τραγουδιστής των Wild Youth, Κόνορ Ο’Ντόνοχιου, δήλωσε:

«Φιλοδοξούμε απλώς να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την Ιρλανδία […] θέλουμε να τα δώσουμε όλα και ελπίζουμε ο κόσμος να στηρίξει το τραγούδι μας»

Ο Τζον Λάιντον και το συγκρότημα Public Image Ltd ήταν υποψήφιο με ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος ως αφιέρωση στη σύζυγό του Νόρα, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ. Ο 66χρονος ρόκερ είχε δηλώσει:

«Πρέπει να υπομείνω τον αργό θάνατο της γυναίκας μου […] Θεωρώ πως το ότι μπόρεσα να γράψω ένα τραγούδι για αυτό, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ωραίο, είναι σημαντικό επίτευγμα»

Να σου υπενθυμίσουμε πως η Ουκρανία κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηεκ το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως, η νικήτρια χώρα είναι αυτή που φιλοξενεί τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, οι διοργανωτές ανέθεσαν τον φετινό στο Λίβερπουλ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;