Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας – Ακούστε απόσπασμα
Eurovision 2023: Πάρτε μια γεύση από το «What They Say»

Ο Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου (τελικός) στο Λίβερπουλ.

Ο 16χρονος είναι ο νεότερος τραγουδιστής που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στον δημοφιλή, ευρωπαϊκό, διαγωνισμό τραγουδιού και ο πρώτος solo άνδρας, μετά από 12 χρόνια. Στην επιλογή του κατέληξε η Επιτροπή της ΕΡΤ και η 70μελής Επιτροπή Κοινού. Το τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

«Είναι μια μπαλάντα, που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ένας ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους», είπε στην ΕΡΤ ο νεαρός καλλιτέχνης και αποκάλυψε ότι γράφτηκε τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 14 ετών όταν περνούσε μια αγχώδη κατάσταση.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό μαζί με την Κύπρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Μάλιστα οι δύο χώρες θα διαγωνιστούν στο δεύτερο μισό.

Στον ίδιο ημιτελικό θα είναι επίσης οι Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Ο Victor Vernicos γεννήθηκε στην Αθήνα Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα 11 του άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Ακούστε απόσπασμα από το τραγούδι

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;