Victor Vernicos: Γνωρίστε τον 16χρονο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023
Ο Victor Vernicos αποτελεί τον νεότερο σε ηλικία καλλιτέχνη που έχει στείλει η χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ανακοινώθηκε ότι την Ελλάδα, στην Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, του Ηνωμένου Βασιλείου, θα εκπροσωπήσει ο 16χρονος Victor Vernicos, με το τραγούδι “What They Say“.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, που αποτελεί τον νεότερο σε ηλικία καλλιτέχνη που έχει στείλει η χώρα μας στον διαγωνισμό, έλαβε επισήμως το χρίσμα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πώς επιλέχθηκε το τραγούδι

Η ΕΡΤ, στις 26 Αυγούστου 2022, απηύθυνε πρόσκληση «σε εταιρείες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022». Μετά το πέρας της διορίας, 106 τραγούδια κατατέθηκαν στην ΕΡΤ αλλά μόνο 30, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζούλα, πρόεδρο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές.

Χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ανέφερε, στις 2 Δεκεμβρίου 2022, στην εκπομπή «Στούντιο 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο: «Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή, η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών, όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές. Εννοώ ότι είχαν και μία εταιρεία, όχι απαραίτητα δισκογραφική πίσω τους, επομένως υπήρχε μία οργανωμένη ομάδα πίσω τους».

H Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συγκρότησε επιτροπή κοινού από 70 πολίτες βάσει ηλικιακών κριτηρίων έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση ανάμεσα σε σχεδόν 3.000 διαδικτυακές αιτήσεις. Κατά συνέπεια, οι 70 πολίτες που αποτέλεσαν την εν λόγω επιτροπή, επισκέφθηκαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 28 Δεκεμβρίου 2022, άκουσαν επτά υποψήφια τραγούδια που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας επιλογής και τα αξιολόγησαν βάσει του συστήματος της Eurovision, δηλαδή δίνοντας 12 βαθμούς στο αγαπημένο τους κομμάτι.

Επισημαίνεται ότι η κρίση της επιτροπής κοινού βάρυνε κατά 50,6% στην τελική απόφαση για το τραγούδι που θα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ. Πάντως, το υπολειπόμενο 49,4% κρίθηκε από την επταμελή καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ, καθώς είχε συναντήσεις με τους υποψήφιους καλλιτέχνες και αναλύθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της πρότασής τους.

Victor Vernicos: Όσα δήλωσε για την επιλογή του τραγουδιού του

Ο Victor Vernicos ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά: «Ήξερα ότι πήγαινε πάρα πολύ καλά η συμμετοχή αφού προκρίθηκε πρώτα στους επτά και μετά στους τρεις. Το τραγούδι “What They Say” το έχω γράψει εγώ και έχω κάνει την παραγωγή εγώ. Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 χρόνια μου, που άρχισα μαθήματα πιάνου, και έγραψα το πρώτο τραγούδι μου στα 11. Μέχρι τώρα, έχω εκφραστεί στα Αγγλικά».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το τραγούδι συνδυάζει πολλά είδη μουσικής, είναι μία συναισθηματική και φεστιβαλική μπαλάντα. Είναι ένας ύμνος των συναισθηματικών σκέψεων του άγχους, είμαι εγώ. Το έγραψα, τον Απρίλιο του 2021, όταν πέρασα μία αγχώδη κατάσταση. […] Πάντα πάω για την πρωτιά και κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι δουλευταράς και θα κάνω τα πάντα για να φέρουμε την πρωτιά, φέτος, στην Ελλάδα».

Ποιος είναι ο Victor Vernicos

Ο Victor Vernicos αποτελεί, πρόταση της PANIK Records. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο eurovisionfun, το κομμάτι του είναι μπαλάντα σε αγγλικό στίχο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ συναισθηματικό αλλά και ενεργητικό.

Το θέμα της συμμετοχής του είναι το ανθρώπινο άγχος, ενώ χαρακτήρισε το τραγούδι του ως μία φεστιβαλική, ατμοσφαιρική μπαλάντα.

Είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say» είναι δική του σύνθεση. Η αποκάλυψη έγινε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στο ερώτημα «εάν το περίμενε», απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά.

Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε ο Βίκτωρ Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Ο Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους αλλά έκανε και την παραγωγή μόνος του. Αυτό τον καιρό κάνει μαθήματα φωνητικής και performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

 

@victorvvvvvvvvvvvv123 Out of this world. Thinking to drop this new song on 23/9 how does it sound? 🙃 🎶 #songwriting #newmusic #acoustically ♬ original sound – victorvernicos

 

@victorvvvvvvvvvvvv123 This one’s called ‘say something’ #inmyfeels #emotional ♬ original sound – victorvernicos

 

@victorvvvvvvvvvvvv123 Emotional detox anthem ?? #toxicos ♬ original sound – victorvernicos

 

@victorvvvvvvvvvvvv123Nothin’ ever stops you leavin’♬ original sound – victorvernicos

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Vernicos Jorgensen (@victorvernicos)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Vernicos Jorgensen (@victorvernicos)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;