Το κινηματογραφικό μέλλον της DC
Ο James Gunn και ο Peter Safran, οι δύο επικεφαλής του DC Studios, αποκάλυψαν τα δέκα νέα project που θα αποτελέσουν το μέλλον αυτού του κινηματογραφικού σύμπαντος.

Τρεις μήνες μετά την ανάληψη της θέσης υπεύθυνων για το DC Studios της Warner Bros. Discovery, ο James Gunn και ο Peter Safran ανακοίνωσαν την πρώτη λίστα με τις δέκα ταινίες και σειρές που θα αποτελούν το νέο, επανεκκινιμένο DCEU. Ένα φιλόδοξο project, που θέλει να βάλει τους χαρακτήρες των κόμικς της γνωστής εταιρείας σε άμεση σύγκρουση (και σύγκριση) με τον “αντίπαλό” τους τη Marvel και το άκρως επιτυχημένο MCU.

Ο Gunn και ο Safran ήταν απασχολημένοι τρεις τελευταίους μήνες και από τότε που ανέλαβαν να συνδυάσουν τον κινηματογράφο και τον τηλεοπτικό κόσμο της DC, συμπεριλαμβανομένων των live-action ταινιών, των κινουμένων σχεδίων καθώς και του gaming. Οι δύο τους έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνταν μέχρι στιγμής οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές πλευρές της εταιρείας, διαρρηγνύοντας δεσμούς με έργα και δημιουργούς του παρελθόντος.

DC

Για να πετύχουν το μεγαλεπήβολο σχέδιό τους, δημιούργησαν μία αίθουσα συγγραφέων. Αυτή ήταν υπεύθυνη για να βρεθεί μια συνολική ιστορία που θα ξεκινήσει ένα ενοποιημένο σύμπαν της DC. Η αίθουσα αυτοί αποτελείται από τους Drew Goddard («The Martian»), Jeremy Slater («Moon Knight»), Christina Hobson («The Flash», «Batgirl»), Christal Henry («Watchmen») και τον συγγραφέα κόμικ Tom King («Batman», «Mister Miracle»)Διάφοροι δημιουργοί έχουν προσεγγιστεί από τους Gunn και Safran, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποιο όνομα.

Ωστόσο, οι δύο τους παρουσίασαν ένα μέρος ενός έργου που έχει τον τίτλο «Κεφάλαιο 1: Θεοί και Τέρατα» και το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2025, όταν και θα δούμε τα νέα project του στούντιο υπό τη νέα ηγεσία.

Ο Safran δήλωσε για τις αλλαγές στη δομή και τη νέα ιστορία που θέλουν να πουν:

«Το DC Studios είναι άνευ προηγουμένου.

Αποτελεί μία αυτόνομη οντότητα παραγωγής και αυτόνομο στούντιο. Είναι η πρώτη φορά που όλα όσα σχετίζονται με την DC – ταινίες, τηλεόραση, live-action, κινούμενα σχέδια, gaming – συγκεντρώνονται κάτω από ένα δημιουργικό όραμα, αυτό του James και το δικό μου»

Από τη μεριά του, ο James Gunn δήλωσε:

«Καθίσαμε σε ένα δωμάτιο για λίγες μέρες και αρχίσαμε να ξεκαθαρίζουμε ποιο θα μπορούσε να είναι το βασικό συνολικό σχέδιο.

Όχι τόσο ώστε να μας κάνει να το ακολουθήσουμε καταπόδας, αλλά αρκετά ισχυρό ώστε να ξέρουμε ποια είναι η βασική ιστορία, που θα πούμε. Και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε»

Οι ταινίες της νέας DC

Ο James Gunn και ο Peter Safran αποκάλυψαν μία λίστα από ταινίες και σειρές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα μεγάλα ονόματα της DC όπως ο Superman, ο Batman και η Wonder Woman, αλλά και πιο άγνωστη στο ευρύ κοινό χαρακτήρες. Μία στρατηγική που έχει ακολουθήσει με επιτυχία και το MCU.

Ο Gunn εξήγησε πως:

«Μία από τις στρατηγικές μας είναι να πάρουμε τους διαμαντένιους χαρακτήρες μας – που είναι ο Batman, ο Superman, η Wonder Woman – και να τους χρησιμοποιήσουμε για να στηρίξουμε άλλους χαρακτήρες που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν»

Με τον Safran να συμπληρώνει:

«Να χτίσουμε αυτούς τους λιγότερο γνωστούς χαρακτήρες στους διαμαντένιους χαρακτήρες του αύριο»

Με τα σχέδια να μπορούν να αλλάξουν και να μετατραπούν στο μέλλον, πάμε να δούμε από τι θα αποτελείται το «Κεφάλαιο 1: Θεοί και Τέρατα» της νέας DC.

Superman: Legacy

DC

Η νέα ταινία με το Άνθρωπο από Ατσάλι που ο Gunn υπογράφει σεναριακά και μπορεί να σκηνοθετήσει. Ο Superman είναι η πραγματική αρχή για τα σχέδια του ντουέτου στο DCU. Ο Safran αναφέρει πως:

«Δεν είναι μια ιστορία origin.

Εστιάζει στον Superman που προσπαθεί να εξισορροπήσει την κρυπτονική του κληρονομιά με την ανθρώπινη ανατροφή του. Είναι η ενσάρκωση της αλήθειας, της δικαιοσύνης και του αμερικανικού τρόπου. Είναι καλοσύνη σε έναν κόσμο που πιστεύει ότι η καλοσύνη είναι παλιομοδίτικη»

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της έχει οριστεί η 11η Ιουλίου 2025

The Authority

DC

Μια ταινία βασισμένη σε μια ομάδα υπερηρώων με… κάπως ακραίες μεθόδους προστασίας του πλανήτη. Η ομάδα αυτή πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στα κόμικ κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας Wildstorm, που τη διεύθυνε ο καλλιτέχνης και τώρα επικεφαλής των εκδόσεων της DC, Jim Lee. Ο James Gunn είπε για την ταινία:

«Ένα από τα πράγματα του DCU είναι ότι δεν είναι απλώς μια ιστορία καλών και κακών.

Δεν πρόκειται κάθε ταινία και τηλεοπτική σειρά να αφορά το καλό εναντίον του κακού, να έρχονται τεράστια πράγματα από τον ουρανό και ο καλός να κερδίζει στο τέλος. Υπάρχουν λευκά καπέλα, μαύρα καπέλα και γκρίζα καπέλα»

Με τον Safran να προσθέτει:

«Είναι κάπως σαν τον Jack Nicholson στο “A Few Good Men”. Ξέρουν ότι τους θέλεις να σε βοηθήσουν. Ή τουλάχιστον το πιστεύουν αυτό»

The Brave and the Bold

DC

Η ταινία θα εμπνευστεί από το πλέον κλασσικό run στα κόμικ του Grant Morrison, το οποίο μας σύστησε τον γιο του Batman, που κανείς δεν γνώριζε πως υπήρχε. Έναν έφηβο, που τον μεγάλωσαν δολοφόνοι. Το πιο σημαντικό είναι πως θα μας συστήσει έναν Batman, τον οποίο δε θα υποδύεται ο Robert Pattinson.

Ο James Gunn είπε για την ταινία:

«Αυτή είναι η εισαγωγή του νέου Batman στο DCU, του νέου Bruce Wayne, και παρουσιάζει επίσης τον αγαπημένο μας Robin, Damian Wayne, ο οποίος είναι ένας μικρός μ******.

Είναι μία πολύ περίεργη ιστορία πατέρα και γιου»

Supergirl: Woman of Tomorrow

DC

Βασισμένο στην πρόσφατη μίνι σειρά κόμικ που έγραψε ο Tom King, αυτή η ταινία υπόσχεται μια διαφορετική πλευρά από αυτή που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν έρχεται στο μυαλό τους η ξαδέρφη του Superman. Ο Gunn υπογράμμισε πως:

«Θα δούμε τη διαφορά μεταξύ του Superman, ο οποίος στάλθηκε στη Γη και μεγάλωσε από στοργικούς γονείς από την εποχή που ήταν βρέφος, έναντι της Supergirl, που μεγάλωσε σε έναν βράχο, που αποκολλήθηκε από τον πλανήτη Κρύπτον, και έβλεπε όλους γύρω της να πεθαίνουν και να σκοτώνονται με τρομερούς τρόπους στα πρώτα 14 χρόνια της ζωής της και μετά ήρθε στη Γη. Είναι πολύ πιο σκληροπυρηνική και όχι το Supergirl που έχουμε συνηθίσει»

Swamp Thing

DC

Το πιο ακραίο παράδειγμα της πεποίθησης πως οι Gunn και Safran θέλουν να διαφοροποιήσουν το DCU. Η ταινία, όπως λέει ο Safran:

«Θα διερευνήσει τη σκοτεινή προέλευση του Swamp Thing»

Η ταινία θα προσπαθήσει να το κάνει αυτό υπό το πρίσμα του τρόμου.

Οι σειρές της νέας DC

Creature Commandos

DC

Το πρώτο project που θα δούμε από τη νέα ομάδα της DC θα είναι μία σειρά κινουμένων σχεδίων επτά επεισοδίων, σε σενάριο του James Gunn, η οποία βρίσκεται ήδη στην παραγωγή. Πρόκειται για μία ομάδα κλασικών τεράτων που συγκεντρώθηκαν για να πολεμήσουν τους Ναζί. Η σειρά θα αποτελεί μία σύγχρονη μεταφορά της ιδέας αυτής. Οι ηθοποιοί, που θα χαρίσουν τη φωνή τους στους χαρακτήρες, δεν έχουν ακόμη επιλεγεί, αλλά τα στελέχη ψάχνουν να βρουν ανθρώπους που μπορούν να υποδυθούν τους χαρακτήρες τόσο στη σειρά κινουμένων σχεδίων, καθώς και σε live action project για όταν οι αντιήρωες εμφανιστούν σε ταινίες και σειρές.

Waller

DC

Σε ένα spinoff της επιτυχημένης σειράς «Peacemaker» του ίδιου του Gunn, που αποτελούσε συνέχεια των γεγονότων που είχαμε δει στο εξαιρετικό «The Suicide Squad», η Viola Davis θα επιστρέψει ως η αδίστακτη και ηθικά διφορούμενη επικεφαλής μιας κυβερνητικής ομάδας. Το σενάριο της σειράς έχουν αναλάβει οι Christal Henry («Watchmen») και Jeremy Carver, ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «Doom Patrol».

Lanterns

DC

Η τηλεοπτική σειρά «Green Lanterns» του Greg Berlanti, στην οποίο ο δημιουργός εργαζόταν εδώ και καιρό φαίνεται πως διακόπηκε. Μάλιστα, οι Gunn και Safran χώρισαν τους δρόμους τους με τον μακροχρόνιο διαχειριστή του τηλεοπτικού σύμπαντος της DC, γνωστό και ως «Arrowverse».

Στη θέση του θα υπάρξει μια νέα σειρά για τους διαστημικούς αστυνομικούς με τα δακτυλίδια ισχύος. Στη σειρά θα δούμε τους δημοφιλείς χαρακτήρες Hal Jordan και John Stewart. Όπως περιέγραψε ο Safran:

«Το όραμά μας για αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό στο πνεύμα του “True Detective”. Η σειρά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να οδηγήσει στην κύρια ιστορία που λέμε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση»

Paradise Lost

DC

Το δίδυμο περιγράφει αυτή τη νέα σειρά του HBO Max ως ένα δράμα στα βήματα του «Game of Thrones». Η σειρά θα διαδραματίζεται στο γυναικείο νησί που είναι η γενέτειρα της Wonder Woman, τη Themyscira. Η σειρά αναμένεται να είναι γεμάτη με πολιτικές ίντριγκες και δολοπλοκίες μεταξύ ισχυρών παικτών. Όπως είπαν στην παρουσίαση, θα διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα των ταινιών Wonder Woman, που έχουμε ήδη δει.

Booster Gold

DC

Μία σειρά του HBO Max που βασίζεται σε έναν μοναδικό, αλλά λιγότερο γνωστό ήρωα που δημιουργήθηκε το 1986. Ο Safran είπε για τη σειρά:

«Πρόκειται για έναν loser από το μέλλον, ο οποίος χρησιμοποιεί μελλοντική τεχνολογία για να επιστρέψει στο σήμερα και να προσποιηθεί ότι είναι υπερήρωας»

 Με τον Gunn να περιγράφει αυτά που κάνει ως το «σύνδρομο του απατεώνα σε υπερήρωα».

Θα υπάρχει και «Elseworlds»

DC

Καθώς, ο Gunn και ο Safran εργάζονται σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν της DC, θα υπάρξουν και μερικές ιστορίες που θα είναι ξεχωριστά από την κεντρική ιστορία. Οι ταινίες, όπως το «The Batman» του Reeves και το sequel του «Joker» του Todd Phillips, θα αποτελούν μία διαφορετική γωνία του διευρυμένου σύμπαντος και θα κάνουν πρεμιέρα κάτω από τον τίτλο «DC Elseworlds».

Η ιδέα βασίζεται στα κόμικς της εταιρείες, όπου υπάρχουν ιστορίες και σειρές κόμικ που ξεχωρίζουν από την κεντρική συνέχεια του σύμπαντος των κόμικς. Λένε διαφορετικές και κάπως αυτοτελείς ιστορίες.

Παράλληλα, με τις δύο παραπάνω ταινίες, η ταινία «Black Superman,» που γράφτηκε από τον Ta-Nehisi Coates και είχε εγκριθεί από το προηγούμενο καθεστώς, παραμένει σε ενεργό ανάπτυξη και θα εμπίπτει επίσης σε αυτήν την κατηγορία. Το «Teen Titans Go!», η δημοφιλής και μακροχρόνια σειρά κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται μέσα από το Cartoon Network εμπίπτει επίσης σε αυτή την κατηγορία.

Ο Peter Safran εξήγησε για αυτό το διαφορετικό κομμάτι του DCU:

«Ο πήχης θα είναι πολύ υψηλός για τα έργα που βρίσκονται εκτός του κεντρικού σύμπαντος, όπως τα έργα του Elseworlds. Αλλά κάθε τόσο θα υπάρχει κάτι που θα ανταποκρίνεται σε αυτό»

Το πολυαναμενόμενο sequel του «Joker» του Todd Phillips θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου του 2024 και το «The Batman Part II» έχει δρομολογηθεί για τον Οκτώβριο του 2025.

Με πληροφορίες από Variety και The Hollywood Reporter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1