Δέκα ταινίες του Κρίστιαν Μπέιλ που «κλείνει» τα 49
Κρίστιαν Μπέιλ: Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει γενέθλια και σού προτείνουμε μερικές ταινίες του για μία κινηματογραφική «γνωριμία» μαζί του.

Ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κρίστιαν Μπέιλ«Κουβαλώντας» πάνω από δύο δεκαετίες καριέρας στην πλάτη του και έχοντας ενσαρκώσεις διαφορετικούς αλλά εμβληματικούς ρόλους, ο αγαπημένος ηθοποιός σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου «κλείνει» τα 49 του χρόνια.

Ολόκληρο το όνομά του ήταν Κρίστιαν Τσαρλς Φίλιπ Μπέιλ και γεννήθηκε στην Ουαλία. Ο πατέρας του, Ντέιβιντ Μπέιλ, είχε γεννηθεί στη Νότια Αφρική και ήταν επιχειρηματίας, πιλότος και μάνατζερ ταλέντων, ενώ η μητέρα του, Τζένυ Τζέιμς, ήταν καλλιτέχνης τσίρκου. Το «άστρο» του ηθοποιού έλαμψε από μικρή ηλικία, αφού μετά από κάποια διαφημιστικά για το Lenor το 1982 και τα δημητριακά Pac-Man, στην ηλικία των 13 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Empire of the Sun» το 1987.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian Bale (@christianbale_)

Εκεί κέντρισε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του κοινού και των κριτών, κάτι που έκανε αρκετές φορές στη συνέχεια της καριέρας του και συνεχίζει να κάνει έως και σήμερα. Μερικοί από τους πιο εμβληματικούς του ρόλους ήταν ο serial killer που υποδύθηκε στο «American Psycho», ο Μπάτμαμ τρεις φορές, αλλά και ο ρόλος του Ντίκι Έκλουντ στην ταινία «The Fighter», για τον οποίο ο Κρίστιαν Μπέιλ κέρδισε μεταξύ άλλων βραβείων Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Στην προσωπική του ζωή ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι παντρεμένος με τη Σάντρα Μπλάζιτς από 29 Ιανουαρίου 2000, μία ημέρα δηλαδή πριν τα γενέθλιά του. Μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Εμμελίν, η οποία γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 2005 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.  Όταν δεν ασχολείται με κάποια ταινία ή την οικογένειά του, ο Κρίαστιαν Μπέιλ ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του υποστηρίζει ενεργά περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian Bale (@christianbale_)

Με αφορμή τα γενέθλιά του ακολουθούν δέκα ταινίες, όπου μπορείς να δεις τον Κρίστιαν Μπέιλ να υποδύεται διαφορετικούς και (σχεδόν) πάντα ενδιαφέροντες ρόλους.

1. American Psycho

Υπόθεση: Στα χρόνια της δόξας του γιαπισμού, τα 1980, ένας Νεοϋορκέζος χρηματιστής, ο Πάτρικ Μπέιτμαν, αναλώνει τον εργένικο χρόνο του ανάμεσα σε δουλειά, επίδειξη των αρετών του στους συναδέλφους κι αγοραίο σεξ. Πίσω, όμως, από αυτό το σεβαστό για την κοινωνία προσωπείο κρύβεται ένας ψυχοπαθής δολοφόνος που αρέσκεται σε φρικτούς φόνους και κανιβαλισμό των θυμάτων του. Αλήθεια ή όλα αυτά αποτελούν τμήμα της καταπιεσμένης του φαντασίωσης;

2. The Pale Blue Eye

Υπόθεση:  Γουέστ Πόιντ, 1830. Ένας αποκαρδιωμένος ντετέκτιβ που έχει συνταξιοδοτηθεί αναλαμβάνει να ερευνήσει σιωπηρά τη βάναυση δολοφονία ενός δόκιμου. Αντιμέτωπος όμως με τον δεσμευτικό κώδικα σιωπής των δοκίμων, ζητά από έναν συνάδελφο του θύματος να τον βοηθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση – έναν νεαρό άντρα τον οποίο γνωρίζουμε σήμερα με το όνομα Έντγκαρ Άλαν Πόε.

3. The Machinist

Υπόθεση: Ο Τrevor Reznik, ένας εργάτης σε μηχανουργείο, άυπνος για ένα χρόνο, προκαλεί ένα εργασιακό ατύχημα, απομονώνεται από τους υπόλοιπους ενώ παράλληλα, κάποιες περίεργες ανακαλύψεις του τον πείθουν ότι είναι θύμα μιας μυστηριώδους συνωμοσίας.

4. Amsterdam

Υπόθεση: Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’30, τρεις φίλοι κατηγορούνται άδικα για φόνο. Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αθωότητά τους, όμως, ανακαλύπτουν μια αδιανόητη πλεκτάνη.

5.The Dark Knight

Υπόθεση: Με τη βοήθεια του Jim Gordon και τον εισαγγελέα της Gotham Harvey Dent, ο Batman θα προσπαθήσει να πατάξει κάθε εγκληματική οργάνωση που δρα στους δρόμους της πόλης. Η συνεργασία θα αποδειχτεί αποτελεσματική, αν και σύντομα οι τρεις τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το χάος που θα δημιουργήσει ο ραδιούργος εγκληματίας, γνωστός στους πολίτες με το παρατσούκλι “Joker”.

6. Ford v Ferrari

Υπόθεση:  Όταν το 1965 η Ford αποφασίζει να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα κερδίσει τη Ferrari στις «24 ώρες του Λε Μαν», ο σχεδιαστής Κάρολ Σέλμπι και ο οδηγός Κεν Μάιλς καλούνται να πετύχουν το ακατόρθωτο.

7. The Prestige

Υπόθεση: Η παράξενη ιστορία του The Prestige ακολουθεί την μακροχρόνια επαγγελματική έχθρα δύο φιλόδοξων ταχυδακτυλουργών του αριστοκρατικού Great Danton και του λαϊκού The professor η οποία ξεκινά από ένα ατύχημα και φουντώνει σε έναν αδυσώπητο αγώνα μέχρι θανάτου. Η κόντρα των δύο αντρών παρασύρει στο διάβα της τους αγαπημένους τους συνεργάτες όπως τον Cutter και καταστρέφει την οικογενειακή ευτυχία και των δύο. Τα πράγματα όμως μοιάζουν να φτάνουν στο απροχώρητο μετά την επιτυχία του τελευταίου τρυκ του Danton, το οποίο κατόρθωσε με την βοήθεια του διάσημου φυσικού Nikola Tesla…

8. The Dark Knight Rises

Υπόθεση: Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για τον θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ότι ο ίδιος κι ο επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στη Γκόθαμ Σίτι και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στον νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θ’ αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για τη Γκόθαμ ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

9. Public Enemies

Υπόθεση:  Στο Σικάγο του 1933, ο Τζον Ντίλιντζερ είναι ένας διαβόητος ληστής τραπεζών. Το νεοσύστατο FBI θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα τη σύλληψή του, αποστολή που αναλαμβάνει ο φιλόδοξος πράκτορας Μέλβιν Πέρβις.

10. The Big Short

Υπόθεση:  Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια ομάδα outsiders του χρηματιστηριακού κόσμου καταλαβαίνουν πως, ενάντια στη γενική πεποίθηση, μια μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει και προσπαθούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα και τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα.

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0