Θέρμο: Μαθητές πέρασαν με αυτοσχέδια γέφυρα το «φουσκωμένο» ποτάμι λόγω κακοκαιρίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Πρωτόγνωρες εικόνες στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας με μαθητές να περνούν το ποτάμι από αυτοσχέδια αιωρούμενη γέφυρα. «Δεν μας ενημέρωσε κανείς», λέει ο δήμαρχος 

Την έλλειψη βασικών υποδομών στην Ελλάδα έφερε στο προσκήνιο ξανά η κακοκαιρία που επελαύνει αυτές τις μέρες στην Ελλάδα.

Μετά τις σοκαριστικές εικόνες σε Ζάκυνθο και Ρόδο, με πλημμύρες, φουσκωμένα ποτάμια, κατολισθήσεις και ξεριζωμένα δέντρα, έρχεται ακόμα μια, αυτή τη φορά από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. 

Στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, λοιπόν, μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν μια αυτοσχέδια συρμάτινη γέφυρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το σχολείο εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 26/01, σημειώθηκε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός που συνδέει την κωμόπολη με τα γύρω χωριά να κλείσει. Έτσι οι νεαροί μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν από μια συρμάτινη, αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό Εύηνο, ώστε να φτάσουν στην απέναντι όχθη που τους περίμεναν οι οικογένειες τους.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε και ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αντί το μεσημέρι να ενημερωθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια. Από ό,τι με ενημέρωσαν συνεννοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;