Τιτανικός: Μία θεωρία που υποστηρίζει ότι δε βυθίστηκε ποτέ έχει γίνει viral στο TikTok
Τι άλλο θα ακούσουμε ρε παιδιά;

Ουκ ολίγες φορές το TikTok έχει γίνει η «γωνιά» του διαδικτύου, όπου ο καθένας και η καθεμία μπορεί να διατυπώσει μία δική του θεωρία όσο απίστευτη ή συνωμοσιολογική και αν είναι αυτή.

Έτσι, μία TikToker με μεγάλο κοινό, η @_mia.w22_, διατύπωσε μία θεωρία σύμφωνα με την οποία ο Τιτανικός δε βυθίστηκε ποτέ. Η mia εξηγεί -σωστά στην αρχή- ότι ο Τιτανικός κατασκευάστηκε το 1912 από την κατασκευάστρια εταιρεία White Star Line, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για δεκάδες άλλα πλοία, όπως το Olympic, που κατασκευάστηκε το 1911, και το Britannic, που κατασκευάστηκε το 1914.

Στη συνέχεια η Mia αναφέρει ότι το Olympic και ο Τιτανικός είναι ολόιδια με τις ομοιότητες να είναι όντως οφθαλμοφανείς με τις τέσσερις μεγάλες καμινάδες και το ασπρόμαυρο εξωτερικό τους.

Στις 15 Απριλίου 1912, ο Τιτανικός βυθίστηκε έχοντας προηγουμένως προσκρούσε σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, κάτι που υποστηρίζεται από σχετικές έρευνες, οι καταδύσεις και την ιστορία. Αυτό όμως ανατρέπει μία «θεωρία» που μοιράστηκε μία TikToker στον προσωπικό της λογαριασμό κάνοντας πολύ κόσμο να αλλάξει γνώμη για το βύθισμα του Τιτανικού

Συγκεκριμένα, η Mia ισχυρίζεται ότι κανείς, εκτός από τους κατασκευαστές, δεν γνώριζε πώς έμοιαζαν τα πλοία στο εσωτερικό τους, και επομένως δεν θα μπορούσε να ξέρει αν βρισκόταν στον Τιτανικό ή στο Olympic. Σύμφωνα με τη θεωρία της Mia, η White Star Line βασίστηκε σε αυτή την έλλειψη γνώσης για το εσωτερικό προκειμένου να ξεγελάσει ολόκληρο τον κόσμο και βυθίσει σκοπίμως ένα πλοίο. Έτσι, σκότωσε κατά τη διάρκεια αυτής της σκόπιμης κατά τη Mia διαδικασίας πολλούς ανθρώπους, προκειμένου να διεκδικήσει κάποια χρήματα από την ασφάλεια.

«Έλεγαν ότι ήταν πολλά λεφτά για να φτιάξουν τον Τιτανικό και θα είναι ακόμα περισσότερα λεφτά για να επισκευάσουν το Olympic, οπότε τι θα λέγατε να στείλουμε το Olympic αντί γι’ αυτό, να το βυθίσουμε αυτό το χ**, να διεκδικήσουμε τα λεφτά της ασφάλειας και μετά να το σκουπίσουμε σαν να ήταν ο Τιτανικός για κάποια ανταλλακτικά», ακούγεται να λέει η ίδια στο βίντεο.

Αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι η White Star Line τοποθέτησε το Olympic ως τον Τιτανικό για εκείνο το μοιραίο ταξίδι στον Ατλαντικό με τη θεωρία συνωμοσίας να συνεχίζεται. Η Mia υποστηρίζει ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που γνώριζαν ότι το πλοίο θα βυθιζόταν, όπως ο τραπεζίτης J.P Morgan και ο σοκολατοποιός Milton Hershey, οι οποίοι ακύρωσαν τα ταξίδια τους με τον Τιτανικό.

Μάλιστα, η ίδια δείχνει εικόνες από αυτό το πλοίο που υποτίθεται ότι είναι ο Τιτανικός, αλλά υποστηρίζει ότι το πλοίο που παρουσιάζεται έχει τον ίδιο αριθμό φινιστρών με το Olympic στην πραγματικότητα και όχι με τον Τιτανικό. Και μπορεί να ακούγεται -και να είναι- τραβηγμένο, αλλά κάποιοι άνθρωποι… απλώς το πίστεψαν!

@_mia.w22_ Replying to @bamastidealwaysrolls i’m not saying anything for sure, but like i am #titanic ♬ original sound – 🧃

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2