Κοιμήσου σε δύο λεπτά με τη «military method»
Ίσως η «military method» να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα!

Οι αϋπνίες είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε πολλές χώρες του κόσμου. Ουκ ολίγες φορές συνδέεται με το καθημερινό στρες, τον τρόπο ζωής, αλλά και την κατανάλωση ροφημάτων που περιλαμβάνουν καφεΐνη. Φυσικά, οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το ενοχλητικό συναίσθημα της ανεπάρκειας ύπνου δεν περιορίζονται αυστηρά σε αυτούς.

Το θέμα όμως είναι πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της αϋπνίας με απλούς καθημερινούς τρόπους. Βέβαια, αν τα συμπτώματα παραμένουν ανυποχώρητα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό. Αν πάλι το θέμα είναι πιο απλό, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τη «military method».

Η «military method» δημιουργήθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ, προκειμένου να κοιμούνται και να ξεκουράζονται γρήγορα οι πιλότοι οπουδήποτε βρίσκονται, ώστε να είναι κυριολεκτικά ετοιμοπόλεμοι. Τη «military method» έκανε ευρέως γνωστή ο Lloyd Bud Winter στο βιβλίο του «Relax and Win: Championship Performance», ενώ στη συνέχεια η συγκεκριμένη τεχνική έγινε viral στα social media.

Πώς μπορείς να εφαρμόσεις τη «military method»;

1. Χαλάρωσε τους μύες του προσώπου σου. Επικεντρώσου σε κάθε σημείο του προσώπου σου και συγκεκριμένα σε ένα κάθε στιγμή, μέχρι να τους νιώσεις να «απαλύνονται».

2. Ασχολήσου με τις αναπνοές σου. Συγκεκριμένα, άρχισε να αναπνέεις αργά και βαθιά, βγάζοντας την ένταση προς τους ώμους σου και χαλαρώνοντας τα χέρια σου.

3. Συνέχισε να αναπνέεις αργά και βαθιά. Αυτό κάνε το όσο νιώθεις την αναπνοή σου στο σημείο που βρίσκεται ο θώρακάς σου να «χαλαρώνει» περισσότερο το σώμα σου.

4. Στη συνέχει χαλάρωσε και «βύθισε» τα πόδια σου στο κρεβάτι. Συγκεκριμένα, «βύθισε» τα πόδια σου από τους μηρούς  ως και τις πατούσες σου σιγά σιγά μέσα στα παπλώματα του κρεβατιού. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να νιώθεις το σ’ωμα σου χαλαρό σα να «βυθίζεται» στο στρώμα.

5. Για το τέλος αφήσαμε το πιο δύσκολο: Τις σκέψεις σου! Προσπάθησε να «καθαρίσεις» το μυαλό από κάθε σκέψη για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορείς να το κάνεις φέρνοντας στο μυαλό σου ένα ήρεμο σκηνικό ή μία αιώρα ένα ήρεμο βράδυ σε κάποιο ήρεμο μέρος. Αν δεν πετύχει αυτό, μπορείς να επαναλάβεις από μέσα σου τη φράση «μη σκέφτεσαι» μέχρι το μυαλό σου να «καθαρίσει» εντελώς από σκέψεις και αυτή να λειτουργήσει ως μάντρα.

Έτσι, δοκιμάζοντας τη «military method» ίσως καταφέρεις να απαλλαγείς από τις αϋπνίες και να κοιμηθείς γρήγορα και ήρεμα!

@1_hour_a_day Learning to Fall Asleep in 2 Minutes | Week 0 of 6 #fyp ♬ original sound – 1_Hour_A_Day

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1