Critic's Choice Awards 2023: Τι μας «έδειξαν» τα βραβεία των κριτικών - Οι εκπλήξεις και οι παραλείψεις
Πόση σημασία έχουν, τελικά, τα Critic's Choice Awards 2023 για την οσκαρική κούρσα;

Ξημερώματα Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Critic’s Choice Awards 2023. Πόσο, όμως, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όσο έγιναν στην τελετή αυτή και τι μπορεί να μας αποκαλύψει για τα Όσκαρ 2023;

Όπως αναφέρει και ο Scott Feinberg από το Hollywood Reporter, υπάρχουν δύο “σχολές” σκέψεων πάνω στη σοβαρότητα των βραβείων των κριτικών της Αμερικής για την οσκαρική κούρσα!

Η πρώτη υποστηρίζει πως τα Critic’s Choice Awards, που αποφασίζονται από έναν οργανισμό που αποτελείται από 500 κριτικούς από τηλεόραση, ράδιο και διαδικτυακά μέσα με κύρια βάση τους τις ΗΠΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία αποτελείται από πάνω από 10.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και τα οποία δουλεύουν στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Αυτή η “σχολή” σκέψης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση στα βραβεία των κριτικών και σε αυτά των Όσκαρ.

Η άλλη “σχολή”, ωστόσο, υποστηρίζει πως οι επιλογές των κριτικών μπορούν να επηρεάσουν τα μέλη της Ακαδημίας, που αυτή τη στιγμή ψηφίζουν για να επιλέξουν τις υποψηφιότητες. Παράλληλα, η Ακαδημία έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, καθώς τα μέλη της πληθαίνουν και υπάρχουν αρκετά πιο νέα μέλη στις τάξεις της, πως τσεκάρει τις επιλογές τελετών απονομής που προηγήθηκαν από αυτή.

Όπως και να έχει, το να ανεβαίνεις σε μία σκηνή, να εκφωνείς τον λόγο σου και να συγκεντρώνεις τα βλέμματα πολλών εκατομμυρίων θεατών μόνο καλό μπορεί να κάνει σε εσένα και την ταινία σου!

Έτσι, ας ρίξουμε μία ματιά στο τι μας δείχνουν τα Critic’s Choice Awards 2023 για τα Όσκαρ 2023, καθώς και τις εκπλήξεις και τις παραλείψεις της τελετής απονομής.

Ο Brendan Fraser είναι ακόμα στην κούρσα

Για την ερμηνεία του στο «The Whale» του Darren Aronofosky, o Brendan Fraser έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές. Εκεί που φαινόταν ότι θα ακολουθούσε την πορεία της Kristen Stewart για το «Spencer», δηλαδή υποψηφιότητες χωρίς νίκες με τους κριτικούς να μιλάνε για την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς που δεν τιμήθηκε όσο άξιζε, ήρθαν τα Critic’s Choice Awards 2023 να του δώσουν την ώθηση που χρειαζόταν. Ο άκρως συγκινητικός του λόγος δεν μπορεί παρά να έκανε τα δάκρυα από τα μάτια μελών της Ακαδημίας Κινηματογράφου να τρέξουν και πολλοί μπορεί να τον ψηφίσουν για αυτό το λόγο.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως εφτά από τους νικητές των δέκα τελευταίων ετών στην κατηγορία έχουν καταφέρει να κατακτήσουν και το αντίστοιχο Όσκαρ.

Το «Banshees of Inisherin» έφυγε με άδεια χέρια

Critic's Choice Awards 2023

Η ταινία του Martin McDonagh είχε συγκεντρώσει 9 υποψηφιότητες στα Critic’s Choice Awards 2023, ενώ θεωρούνταν φαβορί στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου, καθώς και στον Α’ Ανδρικό Ρόλο για τον Colin Farrell. Όμως, οι κριτικοί αποφάσισαν να βραβεύσουν το «Everything Everywhere All at Once» στην κατηγορία του Σεναρίου και τον Fraser στην κατηγορία του πρώτου ανδρικού ρόλου. Αν και μετά τις νίκες της στις Χρυσές Σφαίρες, η ταινία φαινόταν να κονταροχτυπάει το μεγάλο φαβορί των Daniels, πλέον έχει χάσει λίγη από τη φόρα της.

Πάντως, συνεχίζει να είναι το φαβορί για το Πρωτότυπο Σενάριο στα Όσκαρ!

Το «Everything Everywhere All at Once» είναι η αγαπημένη ταινία των κριτικών

Η ταινία, που θεωρείται ως και ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, έχει καταφέρει να κερδίσει βραβεία και διακρίσεις από διάφορες Ενώσεις κριτικών και οι 14 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε για το Critic’s Choice Awards 2023 και οι πέντε νίκες έδειξαν το πόσο οι κριτικοί έχουν λατρέψει την ταινία. Το «Everything Everywhere All at Once» κέρδισε για Καλύτερο Μοντάζ, έκανε την ανατροπή στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου και της Σκηνοθεσίας, χάρισε στον Ke Huy Quan ένα ακόμα βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου (φαίνεται να έχει «κλειδώσει» τη νίκη στην κατηγορία) και για την Καλύτερη Ταινία.

Να σημειωθεί πως μόνο πέντε νικητές στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας στα βραβεία αυτά από τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν το αντίστοιχο Όσκαρ. Για να δούμε τι θα καταφέρει το «Everything Everywhere All at Once»…

Η Michelle Yeoh έμεινε χωρίς τη νίκη

Critic's Choice Awards 2023

Παρόλο που το «Everything Everywhere All at Once» σάρωσε στα Critic’s Choice Awards 2023, η πρωταγωνίστρια της ταινίας δεν κατάφερε να αντικρούσει την Cate Blancett και την εκπληκτική ερμηνεία της στο «Tar» στην πρώτη τους κατά μέτωπο σύγκρουση. Όσο καταπληκτική και να είναι η Blancett, η νίκη της Yeoh θα αποτελέσει μία ιστορική στιγμή για την Ακαδημία Κινηματογράφου, καθώς θα είναι η πρώτη ηθοποιός Ασιατικής καταγωγής που θα κερδίσει βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Να έχετε το νου σας στο «RRR»

Η ταινία του S.S. Rajamouli έχει καταφέρει να καταπλήξει κοινό και κριτικούς. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν είναι η επίσημη πρόταση της Ινδίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Παρόλα αυτά, το «RRR» φαίνεται να ξεπερνάει αυτό το εμπόδιο και αναμένεται να το δούμε ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες και γιατί όχι νικητή στην κατηγορία του Τραγουδιού. Κατηγορία στην οποία επικράτησε και στα Critic’s Choice Awards 2023 έναντι μεγαθηρίων όπως οι Lady Gaga, Rihanna και Taylor Swift.

To «Top Gun: Maverick» (ίσως) να μην έχει τη δυναμική που περιμέναμε

Critic's Choice Awards 2023

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς και μία ταινία που δεν είχε κανένα λόγο να είναι όσο καλή ήταν έχει καταφέρει να θεωρείται μία από τις ταινίες που πρέπει να προσέχεις για τα Όσκαρ 2023. Ωστόσο, παρόλο την αγάπη των κριτικών για την ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο μεγάλο βραβείο παρά μόνο αυτό για την Καλύτερη Εικόνα. Επίσης, το τραγούδι της Lady Gaga, που θεωρείται φαβορί για το αντίστοιχο Όσκαρ, έχασε έναντι του «RRR».

Η Angela Bassett κερδίζει έδαφος

Μετά τη νίκη της στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες, η Angela Bassett κατάφερε να κάνει ακόμα μία νίκη για τη δυναμική και, ταυτόχρονα, ευαίσθητη ερμηνεία της στο «Black Panther: Wakand Forever». Η Bassett φαίνεται να παίρνει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Αν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη ηθοποιός που θα κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία της σε ταινίας της Marvel.

Το «Fabelmans» και ο Spielberg δεν συγκίνησαν τα βραβεία των κριτικών

Critic's Choice Awards 2023

Αν και το «The Fabelmans», η αυτοβιογραφική ταινία του Steven Spielberg, έχει καταφέρει να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και ήταν η δεύτερη ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Critic’s Choice Awards 2023, καθώς συγκέντρωσε 11, έφυγε από τη βραδιά με ένα μόνο βραβείο. Ο νεαρός ηθοποιός Gabriel LaBelle που υποδύεται μία εκδοχή του γνωστού σκηνοθέτη κατάφερε να επικρατήσει στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Νέου Ηθοποιού.

Αυτό μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους! Είτε οι κριτικοί ήθελαν να δώσουν την ώθηση που έχασε από τις Χρυσές Σφαίρες το «Everything Everywhere All at Once», είτε το «Fabelmans» έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από την αποτυχία του στο box office.

Οι επόμενες στάσεις στην κούρσα των βραβείων είναι η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2023, που θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου, καθώς και οι υποψηφιότητες της Ένωσης των Σεναριογράφων του Hollywood.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1