Όσκαρ 2023: Οι Ενώσεις Παραγωγών, Σκηνοθετών και Ηθοποιών δείχνουν τα φετινά φαβορί
Οι υποψηφιότητες για τις Ενώσεις Παραγωγών, Σκηνοθετών και Ηθοποιών ξεκαθαρίζουν λίγο την κούρσα για τα Όσκαρ 2023.

Μετά τις Χρυσές Σφαίρες 2023, η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αρκετά σημαντική για την κούρσα για τα Όσκαρ 2023. Οι πιο σημαντικές ενώσεις των Hollywood, αυτές των παραγωγών, των σκηνοθετών και των ηθοποιών, ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους και μας δείχνουν ποιες ταινίες θεωρούνται φαβορί για να κερδίσουν υποψηφιότητες στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Οι δύο ταινίες που φαίνεται να έχουν κερδίσει ένα μικρό προβάδισμα και φαίνεται να είναι τα απόλυτα φαβορί όχι μόνο για υποψηφιότητες, αλλά και σημαντικές νίκες στα Όσκαρ 2023 είναι το «The Banshees of Inisherin» του Martin McDonagh, αλλά και το «Everything Everywhere All at Once» των Daniels. Οι ταινίες αυτές βρέθηκαν υποψηφιότητες σε διάφορες κατηγορίες και στις τρεις ενώσεις.

Θα με ρωτήσεις γιατί μας ενδιαφέρουν τόσο οι υποψηφιότητες και τα βραβεία που δίνουν οι ενώσεις αυτές. Η απάντηση είναι απλή!

Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε και ακούγαμε για βραβεία που μοίραζαν διάφορες ενώσεις κριτικών με τα Critic’s Choice να πραγματοποιούνται ξημερώματα Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου. Τώρα, όμως, βλέπουμε τι πιστεύουν και οι άνθρωποι που δουλεύουν στις ταινίες και πολλοί από αυτούς είναι μέλη της Ακαδημίας. Οπότε, οι ταινίες που ξεχωρίζουν μας δίνουν μία καλύτερη ματιά στο τι πιστεύει το ίδιο το Hollywood για τις ταινίες και ποιες ξεχωρίζει. Κάτι που μας δείχνει το δρόμο και για τα Όσκαρ 2023.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα!

Ένωση Παραγωγών Αμερικής – PGA 2023

Στα προηγούμενα 33 χρόνια του θεσμού, 23 φορές οι παραγωγοί έπεσαν μέσα (7 φορές τα 10 τελευταία χρόνια): η ταινία στην οποία έδωσαν το βραβείο τους, κατέληξε να κερδίζει και το Οσκαρ. Ανάμεσά τους: το (απρόβλεπτο) «CODA» της Σίαν Χέντερ πέρσι, «Η Χώρα των Νομάδων» της Kλόι Ζάο πρόπερσι, το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι, το «The Shape of Water» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ή, αν πάμε και παλιότερο, το ακόμα πιο απρόβλεπτο «The Hurt Locker» της Κάθριν Μπίγκελοου.

Οι φορές που το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών απέτυχε να ταυτιστεί με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας; Οταν ψήφισαν το «1917» του Σαμ Μέντες (ενώ το Οσκαρ κέρδισαν τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο) , αλλά και τη χρονιά του «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και του διαβόητου μπερδέματος με το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς.

Οι φετινές υποψηφιότητες:

«Avatar: The Way of Water»
«The Banshees of Inisherin»
«Black Panther: Wakanda Forever»
«Elvis»
«Everything Everywhere All at Once»
«The Fabelmans»
«Glass Onion: A Knives Out Mystery»
«TÁR»
«Top Gun: Maverick»
«The Whale»

Αυτό μας δείχνει πως για τα Όσκαρ 2023 και, συγκεκριμένα, αυτό της Καλύτερης Ταινίας, υπάρχει μία εφτάδα ταινιών που έχει σχεδόν κλειδώσει. Αυτές είναι οι «Avatar: The Way of Water», «The Banshees of Inisherin», «Elvis», «Everything Everywhere All at Once», «The Fabelmans», «TÁR» και «Top Gun: Maverick». Από εκεί και πέρα, περιμένουμε μερικές εκπλήξεις από την Ακαδημία…

Ένωση Σκηνοθετών – DGA 2023

Σπάνια οι υποψηφιότητες του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις υποψηφιότητες Καλύτερης Σκηνοθεσίας στα Όσκαρ, με την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο να ήταν το 2010 όταν και οι πέντε τότε υποψήφιοι σκηνοθέτες για το βραβείο του DGA ήταν υποψήφιοι και για Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Κάτι που, όμως, δεν είναι απίθανο να συμβεί και φέτος!

Χρυσές Σφαίρες 2023

Σκηνοθεσία σε Ταινία

Τοντ Φιλντ, «Tar»
Τζόζεφ Κοζίνσκι, «Top Gun: Maverick»
Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ, «Everything Everywhere All At Once»
Μάρτιν ΜακΝτόνα «The Banshees of Inisherin»
Στίβεν Σπίλμπεργκ, «The Fabelmans»

Συνήθως, όμως, η Ακαδημία επιλέγει να τιμήσει και έναν σκηνοθέτη εκτός Αμερικής. Να δούμε αν κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί στα Όσκαρ 2023.

Ένωση Ηθοποιών – SAG 2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι νικητές των SAG 2023, που θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου, θα προβληθούν μέσα από το κανάλι του Netflix στο YouTube, ενώ από του χρόνου θα μεταδίδεται live από τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οι ηθοποιοί αποτελούν και τη μεγαλύτερη μερίδα ατόμων που ψηφίζουν για τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οπότε, οι ταινίες που επιλέγουν έχουν μεγάλη βαρύτητα και να σου θυμίσουμε πως πέρσι ήταν η μόνη ένωση που προέβλεψε τη τελική νίκη του «CODA» στην Καλύτερη Ταινία.

Καλύτερη Ομάδα Σταντ σε Ταινία

Avatar: The Way of Water
The Batman
Black Panther: Wakanda Forever
Ton Gun: Maverick
The Woman King

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Αντζελα Μπάσετ, «Black Panther: Wakanda Forever»
Χονγκ Τσάου, «The Whale»
Κέρι Κόντον, «The Banshees of Inisherin»
Τζέιμι Λι Κέρτις, «Everything Everywhere All At Once»
Στέφανι Χσου, «Everything Everywhere All At Once»

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Πολ Ντάνο, «The Fabelmans»
Μπρένταν Γκλίσον, «The Banshees of Inisherin»
Μπάρι Κέογκαν, «The Banshees of Inisherin»
Κε Χουί Κουάν, «Everything Everywhere All At Once»
Εντι Ρεντμέιν, «The Good Nurse»

Χρυσές Σφαίρες 2023

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Κέιτ Μπλάνσετ, «Tar»
Βαϊόλα Ντέιβις, «The Woman King»
Ανα ντε Αρμας, «Blonde»
Ντάνιελ Ντεντγουάιλερ, «Till»
Μισέλ Γέο, «Everything Everywhere All At Once»

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Οστιν Μπάτλερ, «Elvis»
Κόλιν Φάρελ, «The Banshees of Inisherin»
Μπρένταν Φρέιζερ, «The Whale»
Μπιλ Νάι, «Living»
Ανταμ Σάντλερ, «Hustle»

Καλύτερο Καστ σε Ταινία

Babylon
The Banshees of Inishering
Everything Everywhere All At Once
The Fabelmans
Women Talking

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
2'
30 - 31
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1