Πελέ: Η σορός τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος
Πελέ: Η κηδεία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Την περασμένη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και λίγα 24ωρα πριν την έλευση του 2023, ο Πελέ, ο παγκόσμιος «θρύλος» του ποδοσφαίρου, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών. Η σορός του Πελέ έφτασε στο Estadio Urbano Caldeira, έδρα της Σάντος, όπου ήδη τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το βράδυ της Τρίτης (3/1).

Οι θαυμαστές του Πελέ συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα, προκειμένου να αποχαιρετήσουν το «βασιλιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η τελευταία επιθυμία του Πελέ ήταν να κηδευτεί στον ένατο όροφο toy Necrópole Ecumênica, ενός νεκροταφείου στην αγαπημένη του πόλη, τη Σάντος.

Το φέρετρο του Πελέ έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο κέντρο του σταδίου Vila Belmiro, την έδρα της Σάντος, το οποίο έχει χωρητικότητα 16.000 ατόμων. Τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό ακριβώς στις 10 το πρωί (15:00 ώρα Ελλάδας). Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει έως τις 10 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), όταν και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της κηδείας.

Η προσέλευση του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο θα γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8. Οι επίσημοι θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10. Μετά το λαϊκό προσκύνημα, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;