Γκιουζλεμέδες με φέτα και μυζήθρα, αρωματισμένοι με δυόσμο
Μια ιδανική επιλογή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε μαζί τη φέτα, τη μυζήθρα, τα αυγά, το πιπέρι και τον δυόσμο. Αλάτι δεν χρειάζεται, καθώς η φέτα είναι αρκούντως αλμυρή.

Ζύμη

  1. Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι ή το σύρμα πρώτα το νερό με το λάδι, το ούζο και τον χυμό. Τα αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) ή με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 25 x 40 εκ. Κόβουμε το φύλλο με ένα κουπάτ σε 10 δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Έτσι θα έχουμε συνολικά 40 δίσκους.
  4. Γεμίζουμε κάθε δίσκο με 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνουμε σε φάκελο και τα πιέζουμε στις ενώσεις να κλείσουν καλά και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Βάζουμε τους γκιουζλεμέδες στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσουν και να σφίξουν.
  5. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους γκιουζλεμέδες σε δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
  6. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;