Πώς να τα βγάλεις πέρα στο οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Θα καταφέρεις να ξεπεράσεις και αυτό το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Πίστεψέ με!

Συνήθως, την ημέρα των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το οικογενειακό εορταστικό τραπέζι. Εκείνο που είναι καλεσμένοι μακρινοί συγγενείς, θείοι, ξαδέρφια και άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο της οικογένειας. Μάλιστα, αρκετούς από αυτούς θέλεις απλά να τους αποφύγεις και να μην αναγκαζόσουν να τους δεις.

Αλλά τι να κάνουμε;!

Για αυτό σου έχουμε συγκεντρώσει μερικές λύσεις για να τους αποφύγεις χωρίς, όμως, να το καταλάβουν και να μην καταλάβεις και εσύ πώς πέρασε ο χρόνος!

1. Βοήθησε στο τραπέζι

Μία ευκαιρία για να αποφύγεις τις ερωτήσεις και τη συζήτηση με τα άτομα του ευρύτερου οικογενειακού σου κύκλου που δεν πολυσυμπαθείς, είναι να βοηθήσεις στο τραπέζι. Από το βάλεις τα ποτά σε όλους, να στρώσεις το τραπέζι, να μεταφέρεις φαγητά κ.ά. Γενικά ότι χρειάζεται για να μην ανοίγεις συζήτηση με αυτούς που δε θα ήθελες για περισσότερο από λίγα λεπτά.

2. Βρες τη “φιλική” γωνιά και κάθισε εκεί

Σίγουρα με κάποιους θείους και ξαδέρφια θα είσαι πιο κοντά και θα έχεις φιλικές σχέσεις.

Πάρε το ποτό σου, λοιπόν, και το πιάτο σου και κάτσε μαζί τους. Μπορείς να σχολιάσεις τους πάντες και τα πάντα μαζί τους και είναι εύκολο να αποφύγεις όλους εκείνους που δε συμπαθείς. Power in numbers, όπως λένε και στο χωριό μου!

3. Απάντησε με ερωτήσεις

Η καλύτερη απάντηση στις ενοχλητικές ερωτήσεις είναι, απλά, να απαντήσεις με ερωτήσεις που ξέρεις ότι ενοχλούν τους ίδιους. Κάτι θα έχεις ακούσει από τη μητέρα σου και τον πατέρα σου ή από εκείνον τον ξάδερφο. Οπότε απάντησε με ένα “καλά” και ρώτα την ερώτηση που ξέρεις πως θα τον φέρει σε δύσκολη θέση, αλλά με ευγένεια.

Θα δεις ότι δε θα σου ξαναμιλήσει!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;