Γιατί δεν πρέπει να μένουμε ώρα στην τουαλέτα και να χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας;
Ο Δρ. Μπράντλεϊ Μόρις, γνωστός από το TikTok ως «Butt Doctor», μας επισημαίνει μερικές κακές συνήθειες που έχουμε και αφορούν την τουαλέτα.

Πόσοι έχουμε περάσει αρκετή ώρα στην τουαλέτα χαζεύοντας το κινητό μας ή… κοιτάζοντας τις οδηγίες στα απορρυπαντικά. Ωστόσο, ένας ειδικός μέσα από το TikTok εξηγεί ότι η πολλή ώρα στην τουαλέτα, καθώς και  το «πολύ έντονο» σκούπισμα με χαρτί υγείας μετά την αφόδευση μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα.

Ο Δρ. Μπράντλεϊ Μόρις, χειρουργός παχέος εντέρου με έδρα το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τους 13,2 χιλιάδες followers του στο Instagram, ενώ και στο TikTok προσμετρά χιλιάδες ακόλουθους. Ο γιατρός χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Butt Doctor» και τα βιντεάκια του έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ο ίδιος μίλησε σε ένα podcast του news.com.au και αναφέρθηκε σε μία κακή μας συνήθεια, αυτή του να περνάμε ώρα στην τουαλέτα. Ο Δρ. Μόρις τόνισε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια «μια πολύ ευαίσθητη περιοχή». Όπως απάντησε σε ερώτηση ακροατή για το αν είναι «επικίνδυνο» να σκουπιζόμαστε δυνατά:

«Τα περισσότερα προβλήματα που βλέπω στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό οφείλονται σε υπερβολικές προσπάθειες υγιεινής και πολύ σπάνια σε ελλιπή υγιεινή. Είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή.

Δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας για να σκουπιστούμε. Αν φανταστείτε να λερώνετε το πρόσωπό σας ή κάτι άλλο, δεν θα το πασαλείφατε με χαρτί υγείας. Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε αυτό που κάνουμε σε πολιτισμικό επίπεδο και ίσως να εξετάσουμε τους μπιντέδες και τη χρήση νερού για να πλυθούμε, επειδή το υπερβολικό σκούπισμα μπορεί να τραυματίσει το δέρμα»

@the.butt.doctor The anus thrives on neglect. Stop killing it with kindness. #toilet #toiletpaper #guthealth #humans #habits #health #womenshealth #menshealth #poo #medicine #surgery #humour #thoughts #showerthoughts #nurse #nursing #pelvicfloor #pelvicfloorphysio #bidet #poop #pooptalk #pooptalkoftiktok ♬ original sound – The Butt Doctor

Ο Δρ. Μόρις εξήγησε ότι αν βρεθείτε να «ξοδεύετε πολύ χρόνο» για να σκουπίζεστε:

«Μπορεί να υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Μπορεί να φταίει η σύσταση των κοπράνων σας, μπορεί να έχετε κάποιο στοιχείο πρόπτωσης, μπορεί να μην κάνετε σωστές κενώσεις. Στόχος είναι τα κόπρανα-φάντασμα, όπου σκουπίζεις και δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Αυτό δείχνει ότι ήταν καλοσχηματισμένα και πέρασαν άθικτα και ολόκληρα. Μερικά σκουπίσματα μετά από αυτό είναι πιθανώς εντάξει»

Σε ό,τι αφορά το πόσο τακτικά πρέπει να πηγαίνουμε τουαλέτα, αναγνώρισε ότι:

«Όλοι είναι διαφορετικοί. Αυτό που είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο, μπορεί να μην είναι φυσιολογικό για τον επόμενο»

Όπως εξηγεί, έως και τρεις φορές την ημέρα ή ακόμη και μία φορά κάθε τρεις ημέρες θεωρείται φυσιολογικό.

@the.butt.doctor ♬ original sound – The Butt Doctor

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμαι το χρόνο μας στην τουαλέτα ως δικαιολογία για να «ξεφύγουν» και να σκρολάρουμε στα social media. Όπως ανέφερε:

«Είναι απολύτως απαγορευτικό, και αυτό μου δίνει δουλειά. Θα πρέπει να πηγαίνουμε τουαλέτα και φεύγουμε σε περίπου δύο με τρία λεπτά χωρίς να ζοριζόμαστε, ούτε να βιαζόμαστε. Πρέπει να γίνεται αποτελεσματικά και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Ο Δρ. Μπράντλεϊ Μόρις έσπευσε να τονίσει πως κάτι εξίσου ανθυγιεινό είναι το να κρατάμε μέσα μας αέρια και, μάλιστα, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να παράσχω καμία επιστημονική τεκμηρίωση γι’ αυτό, αλλά είναι κακό. Πολλά από τα προβλήματα που βλέπουμε στον δυτικό κόσμο, και μιλάω για κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα… πολλές από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να οφείλονται στο ότι αγνοούμε τις φυσιολογικές ενδείξεις είτε για να αεριστούμε είτε για να πάμε τουαλέτα»

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1