ΗΠΑ: Τέλος το TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές
ΗΠΑ: Φόβοι παρακολούθησης από την Κίνα!

Δραστικά μέτρα λαμβάνουν οι ΗΠΑ προκειμένου να προστατευτούν ηλεκτρονικές συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση από τυχόν παρακολουθήσεις από την Κίνα.

Η τελευταία χρονικά κίνηση από την αμερικανική κυβέρνηση για τον περιορισμό των κινεζικών εταιρειών είναι η απαγόρευση του  TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές.

Η Γερουσία ψήφισε την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο που υποστηρίχθηκε από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζος Χόλεϊ για να απαγορεύσει στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σύντομων βίντεο, TikTok, σε συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Στις ΗΠΑ υπάρχει ανησυχία ότι η Κίνα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για την παρακολούθηση Αμερικανών, ενώ ένας ακόμα λόγος για την απόφαση απαγόρευσης, αφορά την επιβολή λογοκρισίας στο περιεχόμενο των αναρτήσεων.

19 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν μέχρι σήμερα εμποδίσει, τουλάχιστον μερικώς, την πρόσβαση στο TikTok μέσω κυβερνητικών υπολογιστών. Η αναφερόμενη εφαρμογή είναι ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance Ltd, που έχει την έδρα της στο Πεκίνο, και το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών επιβλήθηκε κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μερικά μέλη του Κογκρέσου την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν απαγόρευση σε παναμερικανικό επίπεδο, ακολουθώντας χώρες όπως η Ινδία, που έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του TikTok.

Η εταιρία Jamf Holding Corp, που πουλάει λογισμικό σε οργανισμούς και υπηρεσίες για την ενίσχυση των μέτρων ψηφιακής ασφάλειας σε iPhone, αλλά και άλλες συσκευές της Apple, ανακοίνωσε ότι οι κρατικοί πελάτες της έχουν σταδιακά εμποδίσει την πρόσβαση στο TikTok από τα μέσα της χρονιάς.

Ποσοστό περίπου 65% των επιχειρούμενων συνδέσεων στο TikTok εμποδίστηκαν αυτό το μήνα σε συσκευές που διαχειρίζονται οι κρατικοί πελάτες της Jamf σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων σχολικών περιφερειών, αλλά και πολυάριθμων άλλων υπηρεσιών σε σύγκριση με το ποσοστό του 10% των συνδέσεων που είχαν εμποδιστεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ίδια εταιρία.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε το TikTok

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι ανησυχίες τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από παραπληροφόρηση. Η νομοθεσία δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς που χρησιμοποιούν το TikTok σε προσωπικές ή εταιρικές συσκευές.

Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου και των υπουργείων Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας και Εξωτερικών, απαγορεύουν ήδη το TikTok από συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Επίσης, τη Δευτέρα, οι πολιτειακές υπηρεσίες στη Λουιζιάνα και τη Δυτική Βιρτζίνια έγιναν οι τελευταίες που απαγόρευσαν τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές λόγω της ανησυχίας ότι η Κίνα θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να παρακολουθεί Αμερικανούς αξιωματούχους.

Περίπου 19 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πλέον αποκλείσει την πρόσβαση σε κυβερνητικούς υπολογιστές στο TikTok. Οι περισσότεροι από τους περιορισμούς ήρθαν μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
'
19 - 21
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;