Χριστούγεννα 2022: Αυτοί είναι οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα
Χριστούγεννα 2022: Οι καλύτερες προτάσεις για ένα ταξίδι αναψυχής τον χειμώνα.

Διανύουμε ήδη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2022 και είμαστε όλοι σε Christmas Mood. Με 2 χρόνια καραντίνα σίγουρα πολλοί θα θέλουν να κάνουν μια απόδραση από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Ένα ταξίδι σε έναν ωραίο χειμερινό προορισμό αποτελεί ιδανική λύση για διακοπές τα Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα τα έχουμε συνδυάσει με χιόνια, κρύο, ορεινά χωριά πλούσια σε βλάστηση και πανοραμική θέα που δεν μπορεί να αποτυπωθεί η εικόνα που βλέπουμε με τα μάτια σε καμία φωτογραφική μηχανή. Τα έχουμε συνδυάσει με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με έλατα και σκέπες με κεραμίδια στα σπίτι που είναι γεμάτα χιόνι, καμινάδες να καίνε, μυρωδιές από παραδοσιακό φαγητό και έθιμα που αναβιώνουν και ενθουσιάζουν.

Χριστούγεννα 2022: Πάμε να δούμε τους 10+1 top χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα

Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι η «βασίλισσα» των χειμερινών προορισμών. Είτε με σκοπό να ξεχυθείτε στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου την ημέρα και στα bar και club του χωριού το βράδυ, είτε για στιγμές χαλάρωσης και περιπάτους στη φύση, η Αράχωβα σας εγγυάται μαγικά Χριστούγεννα.

Καστοριά

Η αρχοντική Καστοριά, αν και αποτελεί προορισμό παντός καιρού, τους χειμερινούς μήνες συγκεντρώνει πάνω της όλα τα φώτα, χάρη στην ιδιαίτερη ομορφιά της. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, ή αλλιώς της λίμνης Ορεστιάδα, η Καστοριά είναι μια πόλη που αποπνέει ιστορία, παράδοση και αρχοντιά. Δραστήριοι και φιλόξενοι άνθρωποι, φυσική ομορφιά, μνημεία, είναι αυτά που θα συναντήσει ο ταξιδιώτης, σε έναν προορισμό που δείχνει ιδανικός για οικογένειες, ζευγάρια αλλά και για μοναχικούς περιηγητές.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι μικρή ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας και είναι χτισμένη στα Αροάνια Όρη σε υψόμετρο 735 μέτρων. Είναι πασίγνωστα για διάφορους λόγους, και φυσικά, ένας εξ αυτών είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Χελμός, το οποίο κατά τη χειμερινή περίοδο γίνεται σημαντικός πόλος έλξης επίδοξων ή μη, σκιέρ.

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και αγαπιέται διαχρονικά απ’ τους εκδρομείς.

Περιπέτειες στο χιονοδρομικό κέντρο, διαμονή και διασκέδαση στο Καρπενήσι, περιήγηση σε παραδοσιακά χωριά. Παραμυθένιος χειμερινός προορισμός.

Οι διακοπές στο Καρπενήσι σας τα προσφέρουν όλα: χειμερινά σπορ, ανέσεις, διασκέδαση, αλλά και αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια. Στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου στο Βελούχι, οικογένειες και παρέες απολαμβάνουν συναρπαστικά ταξίδια στο χιόνι. Στη μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας, προσκυνητές φιλούν με σεβασμό τη θαυματουργή εικόνα.

Πήλιο

Το Πήλιο, το «βουνό των Κενταύρων» και των μυθικών πλασμάτων, είναι ένας απ’ τους προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη αξέχαστες και μοναδικές στιγμές.

Όπως όλες τις εποχές έτσι και τα Χριστούγεννα το Πήλιο μαγνητίζει τους επισκέπτες του με τη παραδείσια ομορφιά του. Ντυμένο στα λευκά προσφέρεται για περιπάτους στα πανέμορφα χωριά του και στα ανήλιαγα δάση του, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι στο χιονοδρομικό του κέντρο.

Δημητσάνα

Η Δημητσάνα αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα χωριά της χώρας και έναν ξεχωριστό χειμερινό προορισμό, χάρη στην εντυπωσιακή γραφικότητά της.

Ένα πανέμορφο χωριό, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και συνεχίζει να μαζεύει κόσμο. Όμορφο τοπίο, μικρά και cozy μαγαζιά για κρασί και υπέροχα ψητά, βόλτες μέσα στο κρύο που θα σου θυμίσουν ταινία και άλλα πολλά! Η Δημητσάνα βρίσκεται στην Πελοπόννησο και σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης (σύμφωνα με τη μυθολογία, η νύμφη Τρίκκη ήταν κόρη του Πηνειού) και πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού.

Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο, το κεφαλοχώρι της Πίνδου, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ελβετικές Άλπεις.

Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κεφαλοχώρι της χώρας, εκτός από ένας ιδιαίτερος ταξιδιωτικός προορισμός, είναι και ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος οινογνωσίας, τέχνης και πολιτισμού.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στις κατάφυτες πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω από τον μετσοβίτικο ποταμό, το μοναδικό αυτό χωριό των βλάχων, είναι από μόνο του σπουδαίος χειμερινός -και όχι μόνο- προορισμός.

Ζαγοροχώρια

Βόρεια των Ιωαννίνων θα βρεις τα 46 πετρόχτιστα χωριά, τα οποία ονομάζονται Ζαγοροχώρια, η οποία αποτελεί έναν must ελληνικό προορισμό μόλις ο καιρός αρχίζει να χειμωνιάζει. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται μέσα στους καλύτερους εγχώριους προορισμούς για τα Χριστούγεννα 2022.

Ελάτη – Περτούλι

Έλατα, λιβάδια κάτασπρα, μυρωδιά ξύλου και βρεγμένης γης, ζεστό αφέψημα σε σαλέ και κομψά μαγαζιά, βόλτες με τα έλκηθρα στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι. Ένα σκηνικό Άλπεων στην καρδιά της Ελλάδας.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Ανω Συνοικία και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ., 1000 μ. και 1100 μ. αντιστοίχως και είναι ένα απ’ τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα. Τα Τρίκαλα χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, το 10ο αιώνα, από τους πεδινούς, που κυνηγημένοι από επιδρομείς, ανέβηκαν και έκτισαν χωριά σε όμορφο και υγιεινό τόπο. Τα Τρίκαλα υπήρξαν πατρίδα των Νοταραίων, ισχυρών προεστών της Κορινθίας.

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
  
  
  
 1