Eurovision 2023: Έρχονται αλλαγές στην ψηφοφορία - Πώς θα αναδειχθεί ο νικητής
Νέες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision 2023.

Η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί μετά από τα «σκαμπανεβάσματα» της περσινής χρονιάς κανονικά, αν και θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές. Αρχικά, ο διαγωνισμός δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία που κέρδισε, αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο που βγήκε δεύτερο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην πρώτη χώρα. Συγκεκριμένα, η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) ανακοίνωσε νέες αλλαγές, που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή τη φορά η ψοφοφορία και το πώς θα αναδειχθεί η νικήτρια χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU), στη Eurovision του 2023 μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίσει ποιες 10 χώρες θα προκριθούν σε κάθε ημιτελικό. Επιπλέον, οι τηλεθεατές από τις χώρες που δεν συμμετέχουν, θα μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά.

Όσον αφορά το μεγάλο τελικό της Eurovision, οι εθνικές κριτικές επιτροπές θα έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά η νικήτρια χώρα θα αναδειχθεί σε συνδυασμό με την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

Ως εκ τούτου οι τρεις βασικές αλλαγές που προκύπτουν για το διαγωνισμό της Eurovision 2023 είναι οι εξής:

  1. Στους ημιτελικούς θα ψηφίζει μόνο το κοινό, όπως γινόταν και μέχρι πρότινος, μέσω τηλεφώνου, SMS ή App.
  2. Οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να ψηφίζουν online μέσω μιας ασφαλούς πλατφόρμας, στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα. Αυτές οι ψήφοι θα ενοποιούνται σε βαθμούς και θα μετράνε σα να πρόκειται για μία συμμετέχουσα χώρα.
  3. Στον τελικό θα συνυπολογίζονται οι ψήφοι των επιτροπών και της παγκόσμιας ψηφοφορίας.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 2