Eurovision 2023: Η Βουλγαρία γίνεται η τρίτη χώρα που αποσύρεται από το διαγωνισμό
Η Βουλγαρία δε θα συμμετέχει στη Eurovision 2023.

Το 2023 δεν είναι καν εδώ και ήδη η Eurovision 2023 φαίνεται πως έχει περάσει από «χίλια κύματα». Μετά την απόφαση να μη διεξαχθεί στα εδάφη της Ουκρανίας, της χώρας δηλαδή που κέρδισε, σταδιακά αρκετές χώρες έχουν αρχίσει να αποσύρονται από το μουσικό διαγωνισμό λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους που απαιτεί η συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα, μετά το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία που δεν θα συμμετέχουν στη Eurovision 2023 για οικονομικούς λόγους αποχωρεί και η Βουλγαρία από το διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας την άνοιξη του 2023. Η διοργάνωση, σύμφωνα με το BBC επικαλέστηκε το ύψος του κόστους ένταξης στη λίστα με τους διαγωνιζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν κάθε χρόνο ένα ποσό για να λάβουν μέρος στη Eurovision. Πρόκειται για ένα ποσό που μοιάζει με τέλος συμμετοχής και διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας. Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας, όμως, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάληψη της επόμενης διοργάνωσης από τη Βρετανία, το BBC ανακοίνωσε ότι σε μερικές χώρες ζητήθηκε να πληρώσουν περισσότερα για να καλύψουν την «διαφορά», αφού η συνδρομή της Ρωσίας κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.

«Εκτός από το σημαντικό κόστος των τελών εγγραφής, καθώς και το κόστος παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία – αντιμετωπίσαμε επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς, οπότε αποφασίσαμε να δώσουμε τους υπάρχοντες πόρους στη χρηματοδότηση τρεχόντων και προγραμματισμένων εθνικών έργων», είχε αναφερθεί σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων ραδιοτηλεοπτικών φορέων κανονικά ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, αλλά το ακριβές ποσό που πληρώνει κάθε συμμετέχων δεν δημοσιοποιείται.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
3'
13 - 7
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;