Eurovision 2023: Δύο χώρες αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό - Ποιος είναι ο λόγος
Σύμφωνα με το BBC, οι δύο χώρες δεν θα συμμετάσχουν στη Eurovision 2023 λόγω του κόστους ένταξης στη λίστα με τους διαγωνιζόμενους.

Το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία δεν θα εμφανιστούν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2023, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο χώρες δεν θα συμμετάσχουν λόγω του κόστους ένταξης στη λίστα με τους διαγωνιζόμενους. Τα τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν ένα ποσό για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό αλλά αυτό διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας.

Όπως ανέφερε το BBC News, σε μερικές χώρες ζητήθηκε να πληρώσουν περισσότερο μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διαγωνισμό. Η απόφαση για τη συμμετοχή της Ρωσίας ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς, οπότε αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους υπάρχοντες πόρους για τη χρηματοδότηση εθνικών έργων», αναφέρει – μεταξύ άλλων – η ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου στο Μαυροβούνιο, RTCG.

Τα δύο δίκτυα – RTCG και MRT – που αποσύρθηκαν, απέτυχαν να περάσουν πέρυσι τα ημιτελικά στάδια του διαγωνισμού στο Τορίνο της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, το MRT της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε σε δήλωση: «Το αυξημένο τέλος εγγραφής για συμμετοχή όπως επίσης και η ενεργειακή κρίση στη χώρα» τους ανάγκασε να πάρουν αυτή την απόφαση.

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;