Τελικά η Mariah Carey δεν μπόρεσε να είναι η «βασίλισσα των Χριστουγέννων»
Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αρνήθηκε στην Mariah Carey την κατοχύρωση του ψευδωνύμου της «βασίλισσας των Χριστουγέννων».

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα στο μυαλό των περισσοτέρων με το τραγούδι της Mariah Carey «All I Want For Christmas Is You». Μάλιστα, το τραγούδι μετά από 28 χρόνια από την κυκλοφορία του, κάθε χρόνο βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ. Όλο αυτό ώθησε τη γνωστή τραγουδίστρια να προσπαθήσει να κατοχυρώσει το ψευδώνυμο της «βασίλισσας των Χριστουγέννων».

Ωστόσο, ένα δικαστήριο της Αμερικής τάχθηκε υπέρ της Ελίζαμπεθ Τσαν και εμπόδισε την προσπάθεια της Mariah Carey να αναγνωρίζεται πλέον ως η «Μοναδική Βασίλισσα των Χριστουγέννων».

Η αίτηση της 53χρονης τραγουδίστριας για να κατοχυρωθεί με αυτό το ψευδώνυμο απορρίφθηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Με το ψευδώνυμο αυτό, η Carey θα είχε το νόμιμο δικαίωμα να εμποδίσει άλλους από τη χρήση αυτού του τίτλου στη μουσική, αλλά και στα προϊόντα τους, με την ίδια να μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο στα προϊόντα που πουλάει ως μέρος της επωνυμίας της. Η δημοφιλής τραγουδίστρια απέτυχε επίσης στην προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τις συντομογραφίες «QOC» και «Princess Christmas».

Για την ιστορία, το όνομα της Mariah Carey έχει γίνει συνώνυμο με την εορταστική περίοδο, από τότε που κυκλοφόρησε το τραγούδι «All I Want for Christmas Is You» από το 1994. Έχοντας συμπληρώσει 28 χρόνια από την κυκλοφορία του, το κλασικό -πλέον- Χριστουγεννιάτικο τραγούδι έφτασε το 2020 στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ με τα καλύτερα σίνγκλ.

Η Τσαν είναι γνωστή για το γεγονός ότι ερμηνεύει αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το 2018, το περιοδικό The New Yorker την ονόμασε «Βασίλισσα των Χριστουγέννων», καθώς κάθε χρόνο επί μια δεκαετία, κυκλοφορούσε άλμπουμ με τραγούδια για αυτή και μόνο την εορταστική περίοδο. Η τραγουδίστρια κατέκρινε την Carey επειδή η δεύτερη προσπάθησε να «κερδίσει» τα Χριστούγεννα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety, η Τσαν είπε για την κίνηση αυτή της γνωστής τραγουδίστριας:

«Αισθάνομαι ότι κανείς δεν πρέπει να γίνεται συνώνυμο των Χριστούγεννων με τον τρόπο που το επιδιώκει η Mariah»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;