Πόσο παχαίνει (τελικά) ένα ποτήρι μπίρα;
Κι όμως, ένα ποτήρι μπίρα περιέχει λιγότερες θερμίδες από όσες πιστεύεις!

Πολλές φορές όταν κάνουμε διατροφή ή θέλουμε να προσέξουμε γενικότερα, αναρωτιόμαστε ποιο ποτό είναι αυτό που έχει τις λιγότερες θερμίδες. Γιατί δε γίνεται να κόψουμε τελείως και το ποτό (κάπου ώπα!). Σου βρήκαμε, λοιπόν, τη λύση και αυτή είναι… η μπίρα.

Η μπίρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ποτά πολλών λαών σε ολόκληρο τον πλανήτη και ανάμεσά τους είναι και οι Έλληνες. Ειδικά, το καλοκαίρι ένα δροσερό ποτήρι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Πέρα, όμως, από όλα αυτά, φαίνεται πως μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή ποτού για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η μέτρια κατανάλωση, δηλαδή όχι πάνω από 2 ποτήρια για τους άντρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες, του δροσιστικού ποτού δεν συμβάλει στην αύξηση του βάρους!

Πόσες, όμως, θερμίδες έχει η μπίρα;

Ο λόγος που η μπίρα δεν παχαίνει είναι ότι περιέχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα δημοφιλή αλκοολούχα ποτά. Στο σημείο αυτό πρέπει αν σημειωθεί πως οι θερμίδες ενός αλκοολούχου ποτού αυξάνονται όσο αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ.

Επομένως, ένα ποτήρι ξανθιάς μπίρας περιέχει περίπου 110 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι μαύρης μπίρας περίπου 160. Παράλληλα, η light είναι ακόμα πιο ελαφριά και μας δίνει περίπου 80 θερμίδες ανά ποτήρι, ενώ η μη αλκοολούχα περίπου 40 θερμίδες.

Η μπίρα αποτελεί, επίσης, ένα ελάχιστα επεξεργασμένο προϊόν, που δεν περιέχει συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, καθώς παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά. Μάλιστα, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (νιασίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, κοβαλαμίνη) και φυλλικό οξύ, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και, το πιο βασικό, είναι πως βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της ομοκυστεΐνης μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

Επιπλέον, βοηθάει στην προστασία της καρδιάς, ενώ το πυρίτιο που περιέχει είναι ευεργετικό για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών, ενώ έχει εξεταστεί και η δράση του κατά της νόσου Αλτσχάιμερ. Τέλος, το ποτό αυτό έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει στον οργανισμό φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως αυτά που συναντάμε στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά και, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η μπίρα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το λευκό κρασί και μισά από το κόκκινο.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1