Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (12-13/11)
Τα φώτα της πόλης και οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μας περιμένουν για άλλη μία εβδομάδα!

Έξοδος στην Αθήνα σημαίνει ότι το ΣΚ βρίσκεται μόνο μία ανάσα μακριά!

Άλλη μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της κι εμείς ήδη ετοιμάζουμε τα καλά μας γιατί θα βγούμε έξω και θα διασκεδάσουμε με την καρδιά μας.

Μπορεί να χειμωνιάζει, μπορεί να νυχτώνει πιο γρήγορα, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για να ζήσουμε όμορφες στιγμές γεμάτες υπέροχα events που γεμίζουν τις μπαταρίες μας για την εβδομάδα που έρχεται.

Τα φώτα της πόλης και οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μας περιμένουν για ακόμη μία φορά!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

✔Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ – 2ος Χρόνος

12-13/11

έξοδος στην Αθήνα

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.

Αξιοσημείωτο είναι το πετυχημένο ανέβασμα του έργου από το Εθνικό θέατρο από το 1948 έως το 1950 σε μετάφραση Δημήτρη Ροντήρη και σκηνοθεσία Κλ. Κλώνη όπου το ρόλο του Φίγκαρο υποδύθηκε ο νεαρός τότε Δημήτρης Χορν, της Ροζίνας η Έλλη Λαμπέτη, του κόμη Αλμαβίβα ο Ανδρέας Φιλιππίδης και του γιατρού Μπαρτόλο ο Χριστόφορος Νέζερ.

Δες εδώ περισσότερα για την παράσταση!

✔ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

12-13/11

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Δες εδώ περισσότερα!

✔ΣΕΣΟΥΑΡ για ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ/ SHEAR MADNESS

12-13/11

έξοδος στην Αθήνα

Το «Σεσουάρ για δολοφόνους», η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς που έκανε πρεμιέρα -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- τον περασμένο αιώνα (1999!!!) και συνέχισε για 13 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2012, συνεχίζει ακάθεκτο την παράδοση!

Έτσι από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, το γνωστό κομμωτήριο ξεκινάει την επαναλειτουργία του (!) – με 2 new entries – για ακόμη μια χρονιά, στο Θέατρο Λαμπέτη, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η σκηνοθεσία είναι του Νικορέστη Χανιωτάκη και τη διασκευή υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η παράσταση είναι φουλ «διαδραστική» και μοιράζει το «παιχνίδι» σε όλους! Μιλάει πολύ με το κοινό της, ανταλλάσσει κουβέντες, ερωτήσεις και απορίες και υποψίες για τους υπόπτους.

Το μέγα ερώτημα τίθεται ξανά : Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου;

Ο ταλαντούχος χαρούμενος κομμωτής Τόνυ (Ιωάννης Απέργης), η πλούσια κυρία Χατζηπατέρα (Κωνσταντίνα Μιχαήλ), η ροζ τσιχλόφουσκα βοηθός Σόφη (Αρετή Πασχάλη) ή ο περίεργος Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος);

Ιδού το μέγα μυστήριο!

Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς γιατί ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος (Δημήτρης Μακαλιάς) θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι! Μαζί και ο πανέξυπνος (;) βοηθός του ο Πανάγος (Χάρης Χιώτης)!

Μία μικρή υπενθύμιση της υπόθεσης: Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

✔ΑΛΚΗΣΤΙΣ

12-13/11

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της στα πλαίσια της σειράς «Παραβάσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Απρίλιο του 2022, μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος.

Με προσωπικό ύφος που εξερεύνησε η σκηνοθέτης στην παράσταση ο «Λάμπρος» του Διονύσιου Σολωμού (υποψήφια παράσταση για το βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν) η «Άλκηστις» είναι μια παράσταση με αναλογικού τύπου εργαλεία, όπως το επιδιασκόπιο και χάρτινες φιγούρες μιας ναΐφ αισθητικής, που παντρεύει τον υπέροχο ποιητικό λόγο του Ευριπίδη με τις live λύρες και την τεχνολογία του ήχου.

Ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και που διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς.

Ο θεός Απόλλωνας είναι τιμωρημένος από τον Δία.

Υπηρετεί σαν κοινός θνητός τον βασιλιά των Φερών, τον Άδμητο. Για αντάλλαγμα της φιλοξενίας και της καλής του συμπεριφοράς προσφέρει στον Άδμητο ένα προνόμιο για τη ζωή του: Να αποφύγει τον πρόωρο θάνατο, αρκεί να δεχτεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του και να θυσιαστεί. Η Άλκηστη, η γυναίκα του Άδμητου, προσφέρει τον εαυτό της και θυσιάζεται για να ζήσει ο άντρας της. Η Άλκηστη είναι νεκρή και άταφη, όταν αναπάντεχα επισκέπτεται το παλάτι ο Ηρακλής. Μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα του παλατιού πίνει και γλεντάει, αφού ο Άδμητος δεν του αποκαλύπτει τα δυσάρεστα νέα. Ένας υπηρέτης του παλατιού του αποκαλύπτει το θάνατο της και ντροπιασμένος ο Ηρακλής αποφασίζει να φέρει την Άλκηστη πίσω από το Θάνατο.

Δες εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην ΑΘήνα: Lives

✔ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ – ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

12/11

έξοδος στην Αθήνα

VOX

Από 12 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο

Μαζί. Μέσα σε μία λέξη χωράνε 4 μουσικές δεκαετίες, αμέτρητα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας, τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε χιλιοτραγουδήσει και δύο φωνές από αυτές που χαρακτηρίζουν το ελληνικό τραγούδι και την συνέχειά του. Μαζί. Φανταστείτε μόνο τις δυο τους. Μαζί στην σκηνή. Την εσωτερική φλόγα της Ελευθερίας να συναντάει το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Ελεωνόρας. Δύο σπάνιες φωνές, δυο ερμηνεύτριες με τεράστια ερμηνευτική γκάμα!

Ούτε το ρεπερτόριο τους χρειάζεται ειδική αναφορά. Είναι τα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας. Που τα έχουμε ζήσει και στις χαρές και στα δύσκολα. Τραγούδια που εναλλάσσονται στον ραδιοφωνικό αέρα, αλλά και στις δικές μας προσωπικές ψηφιακές λίστες, τώρα γίνονται μια σπάνια ζωντανή συλλογή επιτυχιών αλλά και
απρόβλεπτων στιγμών στην σκηνή του VΟΧ.

Δυο γενιές συναντιούνται επί σκηνής, δυο γυναίκες που έχουν χαρακτηρίσει με την φωνή τους το ελληνικό τραγούδι που αγαπάμε να τραγουδάμε, δύο μοναδικές ερμηνεύτριες μαζί σε ένα πρόγραμμα από αυτά που θα θυμόμαστε για πάντα.

Δες εδώ περισσότερα για το live!

✔Magic de Spell & Μίμης Καλαντζής – Δημήτρης Μητσοτάκης Live

12/11

Οι Magic de Spell, η μακροβιότερη ενεργή ροκ μπάντα της σκηνής μας, με 12 δίσκους στις αποσκευές τους, αμέτρητα Live, τραγούδια ορόσημο και μια ..κυριολεκτικά κινηματογραφική ιστορία στην πλάτη (πρόσφατα στις αίθουσες το πολύ πετυχημένο ντοκιμαντέρ: «Διασχίζω τον κόσμο και φλέγομαι: Η ιστορία των Magic de Spell») έτοιμοι να μας χαρίσουν αβίαστα μια top-class ζωντανή εμφάνιση,

σαν και αυτές που τους καθιέρωσαν τόσο ψηλά στη συνείδηση του κοινού, ακόμα περισσότερο, τα τελευταία χρόνια, που κατά πολλούς διανύουν την καλύτερη περίοδο της πολυτάραχης ιστορίας τους!!!

Δες εδώ περισσότερα!

✔Miami Horror

12/11

έξοδος στην Αθήνα

Οι Αυστραλοί Miami Horror έχουν κατορθώσει να είναι οι αγαπημένοι του κοινού αλλά και των κριτικών με πάνω από 150 εκατομμύρια streams και επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλα παγκόσμια φεστιβάλ, όπως Coachella, Governors Ball, Electric Forest, Splendour in the Grass, Beyond the Valley, Just Like Heaven, Funka Fest και Corona Capital Festival.

Αρχικά, οι Miami Horror σχηματίστηκαν από τον παραγωγό και DJ Benjamin Plant, ως σόλο πρότζεκτ, αλλά δεν άργησαν να εξελιχθούν σε ένα πλήρες συγκρότημα με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους με τίτλο «Illumination», το 2010. Έχουν ξεχωρίσει από νωρίς με το μοναδικό τους στυλ και τη δυναμική παρουσία τους με επιτυχίες, όπως «I Look To You (feat. Kimbra)», «Real Slow (feat. Sarah Chernoff)», «Holidays (feat. Alan Paloma)» και «Sometimes» αλλά και έχουν προσελκύσει την προσοχή διεθνών μέσων όπως το Billboard, NPR Music, Forbes, MTV, Pitchfork, Stereogum και EARMILK. Το συγκρότημα αντλεί επιρροές από καλλιτέχνες της χορευτικής και ροκ μουσικής των ‘70s και των ‘80s, όπως οι Prince, New Order, INXS, Tears For Fears, Paul Simon και Talking Heads, συνδυάζοντάς τες αρμονικά με στοιχεία από house και pop.

Δες εδώ περισσότερα για το live!

✔SIX D.O.G.S: SLAM! w/ MASSIMILIANO PAGLIARA [Ostgut Ton] · CLUBKID · FRO

12/11

Slam! w/ Massimiliano Pagliara (Ostgut Ton, Panorama bar), ClubKid, Fro

Σάββατο 12 Νοεμβρίου
μετά τα μεσάνυχτα, είσοδος 12€

Το Slam! επιστρέφει με τη 13η και μεγαλύτερη ως τώρα έκδοσή του!
Με τη γνωστή πια queer αισθητική, inclusive διάθεση, ερωτικό mood και house, techno, acid, electro και dirty disco κατεύθυνση και προσκαλεί την underground κοινότητα της πόλης σε ένα party γεμάτο χορό, ιδρώτα κι ελευθερία έκφρασης.

Σε αυτή τη special edition φιλοξενεί τον επί χρόνια resident του Berghain / Panorama Bar και μέλος της Ostgut Ton Massimiliano Pagliara, ο οποίος μετά τις διθυραμβικές κριτικές για το set του στο ADD ’22, επιστρέφει στην Αθήνα στα πλαίσια του album release tour του “See You In Paradise” για ένα εκρηκτικό μιξ house, disco, electro and techno!

To line up συμπληρώνουν οι γωστοί κι αγαπημένοι Slam! residents ClubKid και Fro.

Τέλος, το special hosting της βραδιάς αναλαμβάνουν – κλασσικά – οι Les Salopes.
“queer underground has a new club night to celebrate”

Δες εδώ περισσότερα!

✔Iratus “One Man Show” live στην Αθήνα

12/11

έξοδος στην Αθήνα

3 ώρες, 1 μικρόφωνο, 1 MC, πολλά χέρια στον αέρα.

Το One Man Show είναι η ιδιαίτερη προσέγγιση του Iratus στο τι συνιστά ένα χορταστικό live show.
Φέτος το φέρνει πίσω και κάνει τα live και πάλι προσωπική υπόθεση!

Δες εδώ περισσότερα για το event!

Έξοδος στην Αθήνα: Περισσότερα events

✔LAS VEGAS MAGIC FESTIVAL 4

12/11

έξοδος στην Αθήνα

Από τα τέλη του 19ου αιώνα η τέχνη της μαγείας ως είδος διασκέδασης έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο. Ο Μοναδικός Χουντίνι και άλλοι διάσημοι μάγοι της εποχής έβαλαν τις βάσεις για να δημιουργηθεί το είδος διασκέδασης που λέγεται Magic show. Ήταν τόσο δημοφιλές που κατάφερε αμέσως να εισχωρήσει στο μαγικό κόσμο του θεάματος, στο Broadway αλλά και στο Las Vegas.
Το Magic Show διατήρησε τη δημοτικότητά του και στην εποχή της τηλεόρασης, με μάγους όπως ο David Copperfield και ο David Blaine που κατάφεραν να εκσυγχρονίσουν τη μορφή της τέχνης.

Και η ιστορία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια το Las Vegas συνεχίζει να προσελκύει τους καλύτερους μάγους από όλο τον κόσμο.

Εδώ και τρία χρόνια το Christmas Theater υποδέχεται το Las Vegas Magic Festival, ένα show που παρουσιάζει κάθε χρόνο διάσημους βραβευμένους μάγους, με εντυπωσιακές παραστάσεις που γίνονται sold out. Ήρθε η ώρα για άλλη μια μοναδική εμπειρία. Το Las Vegas Magic Festival 4!

Καλωσήρθατε και φέτος στο Λας Βέγκας, την πρωτεύουσα των μάγων. Εδώ ταξιδεύουν οι καλύτεροι μάγοι και Illusionists από όλο τον κόσμο. Μερικοί από αυτούς έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση. Ανακαλύψτε τα όρια του μύθου, της τέχνης, των ψευδαισθήσεων και της πραγματικότητας. Παρακολουθήστε απίστευτες στιγμές, που κόβουν την ανάσα. Μάγοι που «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας. Αιώρηση αντικειμένων, αντικείμενα που μεταμορφώνονται σε σκόνη μπροστά στα μάτια μας, άνθρωποι που πετάνε, μαγικοί καθρέφτες και άλλα πρωτότυπα και απίστευτα tricks κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής.

Πέντε από τους καλύτερους σύγχρονους αλχημιστές της εποχής μας έρχονται στο Christmas Theater για να μας χαρίσουν μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα.

Δες εδώ περισσότερα!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1