The Crown: Κυκλοφόρησε η πολυαναμένομενη 5η σεζόν στο Netflix
Όσα γνωρίζουμε για τον 5ο κύκλο του «The Crown» που είναι διαθέσιμος από το πρωί της Τετάρτης στο Netflix.

Πριν από λίγη ώρα έγινε διαθέσιμη μέσα από την streaming πλατφόρμα του Netflix η πολυαναμενόμενη πέμπτη σεζόν του «The Crown». Ο νέος κύκλος της βραβευμένης με Emmy σειράς έρχεται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αλλά και ένα «κύμα» αντιδράσεων για όσα πρόκειται να δούμε στη νέα σεζόν.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Netflix παρουσίασε λίγο μετά τις 10:00 ώρα Ελλάδος, τον 5ο και πολυαναμενόμενο κύκλο της σειράς, που αφηγείται την ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Τα νέα επεισόδια του κύκλου έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ για όσα πρόκειται να δείξουν, κυρίως σε ό,τι αφορά την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον θάνατό της.

Η καινούρια σεζόν του «The Crown» φέρνει μαζί της και νέο καστ ηθοποιών, που θα υποδυθούν τα πρόσωπα σε μεγαλύτερες ηλικίες, προσαρμοσμένες στη νέα περίοδο της ιστορίας. Μη ξεχνάς πως η σειρά του Peter Morgan ανά δύο κύκλους αλλάζει το καστ της.

H επίσημη σύνοψη της 5ης σεζόν του «The Crown»

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix, ο 5ος κύκλος της σειράς μας βάζει:

«Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, όπου η βασιλική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη ίσως με τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα: τη δημόσια αμφισβήτηση του ρόλου της από την κοινή γνώμη της Βρετανίας τη δεκαετία του ’90.

Καθώς ετοιμάζεται να συμπληρώσει 40 χρόνια στον θρόνο, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (Ιμέλντα Στόντον) θυμάται μια βασιλεία που άντεξε εννέα πρωθυπουργούς, την έλευση της μαζικής τηλεόρασης και τη δύση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, νέες δυσκολίες διακρίνονται στον ορίζοντα. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ σηματοδοτούν μια ριζική αλλαγή στη διεθνή τάξη και επιφυλάσσουν εμπόδια αλλά και ευκαιρίες. Τα προβλήματα όμως βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Ντόμινικ Γουέστ) πιέζει τη μητέρα του να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), γεγονός που προκαλεί μια συνταγματική κρίση για τη μοναρχία. Φήμες κυκλοφορούν, καθώς είναι εμφανές ότι το αντρόγυνο ζει πλέον χωριστά, ενώ, με τη δριμύτερη κριτική των ΜΜΕ, η Νταϊάνα αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της δικής της ιστορίας και παραβιάζει το οικογενειακό πρωτόκολλο, κυκλοφορώντας ένα βιβλίο που υπονομεύει τη στήριξη της κοινής γνώμης για τον Κάρολο και αποκαλύπτει τον διχασμένο Οίκο του Ουίνδσορ.

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την εμφάνιση του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Σαλίμ Ντάου), ο οποίος αποζητά τη βασιλική αποδοχή και θέλει να αξιοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του για να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τον γιο του, Ντόντι (Χαλίντ Αμπντάλα), μια θέση στους κόλπους των γαλαζοαίματων»

The Crown: Τι περιλαμβάνει λοιπόν η πέμπτη σεζόν;

The Crown

1. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς το γεγονός από τη μυθοπλασία

Όσο πιο πολύ πλησιάζει αφηγηματικά η σειρά στο σήμερα, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχει η αλήθεια και η ισορροπία ανάμεσα σε γεγονότα και μυθοπλασία.

Αυτή η σεζόν διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1990 και η βασίλισσα – την οποία υποδύεται αριστοτεχνικά για πρώτη φορά η Ιμέλντα Στόντον – είναι στα 60 της χρόνια. Οι γάμοι των παιδιών της «καταρρέουν» και η σειρά παρουσιάζει την εξωσυζυγική σχέση ανάμεσα στον πρίγκιπα Φίλιππο και την – κατά 32 χρόνια μικρότερή του – Λαίδη Ρόμσεϊ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου (Τζόναθαν Πράις) αρνείται αυτή τη σχέση αλλά σε μια σκηνή, αποκαλύπτει την απογοήτευση για τον γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αλλά η σειρά ήταν πάντα τόσο εύλογη και ανθρώπινη που παντα ήταν αδύνατο ως θεατής να ξεχωρίσεις το δράμα από την πραγματικότητα. Στην απουσία λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τα όσα συνέβεναν στο Παλάτι, η μυθοπλασία «γεμίζει» αυτο το κενό και για πολλούς η ιστορία φαντάζει αληθινή.

2. Η απεικόνιση του Τζον Μέιτζορ είναι μια «αποκάλυψη» 

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός έχει μιλήσει κατά της σειράς του Πίτερ Μόργκαν, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια ανοησία». Κι αυτό για το γεγονός ότι υπάρχει μια σκηνή όπου ο πρίγκιπας Κάρολος πιέζει τον Μέιτζορ σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει την παραίτηση της μητέρας του από το θρόνο.

Τον Μέιτζορ υποδύεται στη σειρά ο Τζόνι Λι Μίλερ, τον οποίο η βασίλισσα εκτιμά και επιπλέον εμπλέκεται κατά κάποιο τρόπο στο διαζύγιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο.

3. Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι «κλέβει» την παράσταση

Η φωνή (διστακτική, με ανάσες ενδιάμεσα), το σκυμμένο κεφάλι, το κούρεμα, οι εκφράσεις και τα ρούχα…είναι σαν να παρακολουθεί κανείς την Νταϊάνα. Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι εντυπωσιάζει όχι μόνο για την ομοιότητα με την πριγκίπισσα αλλά και την αξιοπρόσεκτη ερμηνεία της.

4. Το BBC υπό εξονυχιστικό έλεγχο

Το BBC λειτουργεί ως ένας επιπλέον χαρακτήρας στην πέμπτη σεζόν. Η αφοσίωση της βασίλισσας στο BBC έρχεται σε αντιπαράθεση με την μεγαλύτερη, καταστροφική ιστορία της περίφημης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην εκπομπή του δικτύου, Panorama. Μια συνέντευξη που είχε ταράξει τη βασιλική οικογένεια και τον βρετανικό λαό.

Το BBC είπε ότι δεν επρόκειτο να μεταδώσει ξανά τη συνέντευξη αλλά στο «The Crown» οι σκηνές αναπαράγονται. Μια από τις ιστορίες που παρουσιάζονται στα επερχόμενα επεισόδια είναι η έλευση της δορυφορικής τηλεόρασης και η επιρροή της στο BBC.

5. Το χρηματικό ποσό που ξοδεύτηκε για τη σεζόν

Η σειρά πιστεύεται ότι κοστίζει περί τις 10 εκατ. λίρες ανά επεισόδιο (παρόλο που το αρνείται ο δημιουργός και σεναριογράφος Πίτερ Μόργκαν).

Στα νέα επεισόδια, φαίνεται ότι ο προϋπολιγισμός είναι υψηλός. Κι αυτό γιατί τα σπίτια και τα παλάτια είναι πολυτελή, υπάρχει αναπαράσταση της τελετής παράδοσης του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία και θα παρακολουθήσουμε επίσης τη βασίλισσα  κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς ομιλίας της στο Γκίλντχολ με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων της στο θρόνο.

6. Είναι η Βρετανία «κολλημένη» στο παρελθόν;

Η σειρά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία χαρακτηρίζεται διεθνώς, αλλά πιθανόν επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύει ο κόσμος.
Παρακολουθούμε ακριβά δείπνα και τις τάξεις του Κολεγίου Ίτον, τους Βρετανούς που απεικονίζονται ως λάτρεις της σκοποβολής και των καλών τρόπων.

Για κάποιους, αυτές οι απεικονίσεις σημαίνουν ότι η χώρα έχει κολλήσει στο παρελθόν. Μια από τις εντάσεις στην πέμπτη σεζόν αφορούν στο αν η βασίλισσα Ελισάβετ ή ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν καλύτερη αίσθηση του τι αντιπροσώπευε η Βρετανία.

7. Αντανακλά την πολυπλοκότητα στον χαρακτήρα των ανθρώπων

Οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι και οι χαρακτήρες στο «The Crown» δεν αποτελούν εξαίρεση.

Μεγάλο μέρος της διαμάχης όσον αφορά την ιστορία της σειράς είναι το αν ο -βασιλιάς πλέον-Κάρολος απεικονίζεται με άδικο τρόπο όσον αφορά τη σχέση του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα καθώς προσπαθεί να βρει έναν ρόλο ως πρίγκιπας της Ουαλίας.

Το καστ της νέας σεζόν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown (@thecrownnetflix)

Για να είναι πιο κοντά στις ηλικίες των προσωπικοτήτων που υποδύονται, το καστ του «The Crown» αλλάζει κάθε δύο σεζόν. Έτσι, στην 5η σεζόν της σειράς θα δούμε τους: Ιμέλντα Στόντον (Βασίλισσα Ελισάβετ), Τζόναθαν Πράις (Πρίγκιπας Φίλιππος), Τζόνι Λι Μίλερ (Τζον Μέιτζορ), Λέσλι Μάνβιλ (Πριγκίπισσα Μαργαρίτα), Ντόμινικ Γουέστ (Πρίγκιπας Κάρολος), Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (Πριγκίπισσα Νταϊάνα), Σέναν Γουέστ (Πρίγκιπας Γουίλιαμ), Ολίβια Ουίλιαμς (Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς), Μάρσια Γουόρεν (Βασιλομήτωρ Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου), Κλόντια Χάρισον (Πριγκίπισσα Άννα), Τζέιμς Μάρεϊ (Πρίγκιπας Ανδρέας), Σαλίμ Ντάου (Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ), Καλίντ Αμπντάλλα (Ντόντι Φαγιέντ)

Τι γνωρίζουμε για την 6η σεζόν του «The Crown»;

Η επιτυχημένη ιστορική δραματική σειρά του Peter Morgan είχε, αρχικά, προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 σεζόν όπου θα μας έφταναν πολύ κοντά στο σήμερα. Ο δημιουργός, όμως, είχε δεύτερες σκέψεις για αυτό το πλάνο και σκεφτόταν να ολοκληρώσει το «The Crown» στην 5η σεζόν του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown (@thecrownnetflix)

Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε με το Netflix να ανακοινώνει πως:

«Καθώς αρχίσαμε να συζητάμε τις ιστορίες για την 5η σεζόν, σύντομα έγινε σαφές ότι για να αποδώσουμε δικαιοσύνη στον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ιστορίας θα πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν»

Aν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από την streaming πλατφόρμα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 6η και τελευταία σεζόν θα προβληθεί γύρω στον Νοέμβριο του 2023. Κάτι που μπορεί να αλλάξει και λόγω των καθυστερήσεων που προέκυψαν στην παραγωγή από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξουν και σημαντικές αντικαταστάσεις του καστ στους βασικούς κεντρικούς ρόλους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ηθοποιοί που βλέπουμε στη νέα σεζόν του «The Crown», που είναι διαθέσιμη τώρα στο Netflix ,αναμένεται να επιστρέψουν για την 6η και τελευταία σεζόν.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;