Έξοδος στην Αθήνα: 8 events που δεν πρέπει να χάσεις το ΣΚ (8-9/10)
Βαθιές ανάσες (breathe in - breathe out!) και πάμε να επιλέξουμε τις εκδηλώσεις που θα βγάλουν από μέσα μας τον πιο "σαββατοκυριακάτικο" εαυτό μας!

Έξοδος στην Αθήνα για ακόμη μία εβδομάδα! Ο Οκτώβριος έχει μπει για τα καλά με θερμοκρασίες που μας έχουν δροσίσει και μας καλούν να κατεβάσουμε τα χειμερινά μας outfits από το πατάρι. Αλλιώς τι θα φορέσουμε στα events που θα πάμε αυτό το ΣΚ;

Διώξτε τις πίκρες, το άγχος, την κούραση και τη γκρίνια γιατί σήμερα είναι Παρασκευή! Βαθιές ανάσες (breathe in – breathe out!), delivery και πάμε να επιλέξουμε τις εκδηλώσεις που θα βγάλουν από μέσα μας τον πιο σαββατοκυριακάτικο (υπάρχει αυτή η λέξη;) εαυτό μας!

Έξοδος στην Αθήνα: Τα 8 events που μας τράβηξαν την προσοχή

✔Η Απολογία της Μαρί Κιουρί

8-9/10

έξοδος Αθήνα

Η επιτυχημένη παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» σε κείμενο της Ευσταθίας και σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Κίρκης Καραλή, θα παρουσιαστεί από τις 2 Οκτωβρίου,  για 4η θεατρική σεζόν, στο θέατρο Αποθήκη. Στο ρόλο της Μαρί Κιουρί, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, που βραβεύτηκε δύο φορές για την ερμηνεία της.

Το έργο:

Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.

Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή για να κινδυνέψει μια επιστήμονας, να μην πάρει ένα Νόμπελ. Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το σκάνδαλο, η Μαρί Κιουρί και ο Πωλ Λανζεβάν, επίσης επιστήμονας, παλιός μαθητής του άντρα της, Πιέρ Κιουρί, και παντρεμένος. Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή του Νόμπελ Χημείας στην επιστήμονα και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας την μεγαλειώδη προσφορά της.

Αυτό το πραγματικό γεγονός, γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί διεξάγεται η φανταστική δίκη της Μαρί και της δίνεται η ευκαιρία για μια απολογία. Και η καλύτερη απολογία δεν είναι άλλη από τη διήγηση της ζωής της. Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ… Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των ιδεολόγων του πλανήτη, ειδικά των γυναικών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν, με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας προσωπικότητας (ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης). Μια ιστορία, η οποία μας αφορά ακόμη και σήμερα. Μιας γυναίκας, που ήδη, στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσπάθησε να απαλλαγεί από τα στερεότυπα που η κοινωνία θέλησε για την ίδια.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για τρεις σεζόν στο Θέατρο Σταθμός.

Διάβασε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

✔ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ

8-9/10

Tιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, τα Ματωμένα Χώματα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από 5 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Διδώ Σωτηρίου γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας στις 18 Φεβρουαρίου 1909, μεγάλωσε στη Σμύρνη και βίωσε η ίδια τον διωγμό.  Πρόσφυγας η ίδια, κατέφθασε στην Ελλάδα όπου αργότερα αναδείχθηκε σε κορυφαία μορφή της Αντίστασης. Υπήρξε παθιασμένη δημοσιογράφος και πολυβραβευμένη συγγραφέας. Με τα μυθιστορήματά της (Οι νεκροί περιμένουν, Κατεδαφιζόμεθα, Η εντολή) καθώς και με τις μελέτες, τα δοκίμια και τα βιβλία που έγραψε για εφήβους, η Διδώ Σωτηρίου άφησε έντονο το στίγμα της στην ζωή της χώρας μας. Τα Ματωμένα Χώματα εκδόθηκαν το 1962 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, με 423.000 αντίτυπα και 107 επανεκδόσεις. Αποσπάσματά του έχουν συμπεριληφθεί στα ανθολόγια του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Η παράσταση

Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα Ματωμένα Χώματα, μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με έντονο το στοιχείο της μνήμης, και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. «Θηρίο είν’ ο άνθρωπος», μονολογεί ο ήρωας, για να περιγράψει όχι μόνο το πόσα μπορεί να αντέξει, αλλά και το πόσα φριχτά μπορεί να πράξει.

Δείτε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

✔Fantastic Fann II Tour

8/10

έξοδος Αθήνα

Πρώην μέλος των Chemical B, ο Fann (μέχρι πρότινος γνωστός ως Παι.Φαν) είναι ενεργός στο rap game από το 2009. Με τα δύο solo albums “Lilith Tape” και “2×15” δημιούργησε ένα σκληρό πυρήνα οπαδών και με το πρόσφατο EP “Fantastic Fann” φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο πρόσωπο που αναμένεται να εντυπωσιάσει στα χρόνια που θα έρθουν.

Εδώ θα βρείτε περισσότερα για το live!

✔FF.C ”Tribute Live” – Συμμετέχουν: ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ + Guests!

8/10

έξοδος Αθήνα

O «Σκηνοθέτης» των FF.C, κατά κόσμον Δημήτρης Πετσούκης, θα μοιραστεί τη σκηνή με τους “Αντιληψίες Συνείδησης’’ – αγαπημένους του καλλιτέχνες και φίλους, όπου θα μας παρουσιάσουν ένα μοναδικό ήχο-θέαμα, με βίντεο από αρχεία του παρελθόντος και κομμάτια του θρυλικού συγκροτήματος, που μέσα στα χρόνια, θεωρήθηκαν ύμνοι στην κουλτούρα της Rap!

Οι FF.C ήταν το πρώτο γκρουπ που έκανε χιπ χοπ στην Ελλάδα. Το 1987 μπαίνουνε στούντιο ηχογραφώντας τα πρώτα τους κομμάτια ξεκινώντας μια ανοδική πορεία η οποία τους καθιέρωσε στην συνείδηση του ελληνικού κοινού κερδίζοντας ταυτόχρονα τον καθολικό σεβασμό του. Το 2005 το συγκρότημα διαλύεται μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Κώστα Κουρμένταλα πραγματοποιώντας το τελευταίο live τους στο θρυλικό Ρόδον club και κυκλοφορούν τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ‘’Αντιληψίες Συνείδησης’’.

Από τότε μέχρι τώρα η επιθυμία του κοινού για ένα ακόμα live συνέχισε να υπάρχει και αυτό αποτέλεσε την αιτία να δημιουργηθεί στο μυαλό του Δημήτρη Πετσούκη ιδρυτή, στιχουργού και μουσικού παραγωγού του συγκροτήματος η ιδέα για ένα ακόμα live FF.C έστω και χωρίς την πλήρη σύνθεση του.

Αυτή η ιδέα παίρνει σάρκα και οστά στο υπέροχο χώρο του Faliro Summer Theater σε μια συναυλία- γιορτή αφιερωμένη στην μουσική και στους στίχους των FF.C με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!

✔ΤΟΥΡΛΟΥ ΦΕΣΤ 4

8-9/10

To τέταρτο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ αυτοεκδόσεων+++ είναι εδώ! Μαζί με το τέλος του καλοκαιριού μαζευόμαστε ξανά και συνδιοργανώνουμε ένα τέταρτο Tourlou Fest.
Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο και Κυριακή 8-9/10/22 στο Πεδίον του Άρεως,
ανοιχτό σε κάθε μορφή έκφρασης χωρίς δηλώσεις συμμετοχής και διαλογή καλλιτεχνικού
περιεχομένου. Ως πρωτοβουλία αυτοεκδόσεων στοχεύουμε στην ανοιχτότητα τόσο του
καλέσματος όσο και του αισθητικού περιεχομένου, προκειμένου να συμπεριλάβουμε κάθε
εκφραστική έκφανση χωρίς περιορισμούς και επιτροπές επιτήρησης, καλλιτεχνικής
αρτιότητας ή εμπειρίας. Στο περιεχόμενο του φεστιβάλ δεν είναι ανεκτό οτιδήποτε ρατσιστικό,
ομοφοβικό, σεξιστικό και τρανσφοβικό. Το καθένα που θέλει να συμμετάσχει φέρνει το πάγκο
του, μαζί με ό,τι υλικό θέλει να προωθήσει (ζινς, πριντς, πατσιζ, αυτοκόλλητα, χειροποίητα ρούχα και αντικείμενα, παρουσιάσεις αυτοεκδόσεων κα.), και με την ευθύνη συμμετοχής του.

Σε μια πόλη όπου οι χώροι διαθέσιμοι για ελεύθερη έκφραση είναι ελάχιστοι, εμείς τους
δημιουργούμε διεκδικώντας τους, ώστε να μπορούμε να υπάρχουμε και να εκφραζόμαστε.
Φανταζόμαστε τη δημιουργική διαδικασία έξω από ακαδημαϊκά καλούπια και θεσμικούς
περιορισμούς. Ενάντια στις πελατειακές λογικές και σχεσεις, δεν κοστολογούμε την τεχνη
μας ως προϊόν, αλλα ως εναν ακόμη τρόπο να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε και να έχουμε
τη δυνατότητα να δημιουργούμε με τους δικούς μας όρους.

Αντιπαραθετικά με τον ανταγωνισμό που ενθαρρύνεται σε ολα τα πεδία, μιλαμε μεταξύ μας,
ανταλλάσουμε ιδέες, αναπτύσσουμε σχέσεις, στηρίζουμε το ένα το άλλο έμπρακτα.
Η προτεινόμενη ώρα άφιξης για τις συμμετοχές είναι 2.00 μμ στο σημείο διεξαγωγής. Θα
μας βρείτε στους πάγκους μας στο διάστημα 3-9 μμ, δίπλα από την παιδική χαρά, ανάμεσα
στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στο συντριβάνι. Για να προστατέψουμε τα πιο ευάλωτα απο
μας, αλλα και απο το άγχος που προκαλεί σε κάποια η πολυκοσμία, οι πάγκοι προτείνεται να
έχουν απόσταση μεταξύ τους και να τηρούνται τα ατομικά προστατευτικά μέτρα.
Σας περιμένουμε!

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

✔Βραδιά Κοκτέιλ-Zombie Boogie Night

8/10

Το πρώτο κοκτέιλ πάρτι για τη φετινή σεζόν και ξεκινάμε με το αγαπημένο Zombie!
Special dj set, 40s, 50s & early 60s μουσικές για χορό!

Διαβάστε περισσότερα για το event εδώ!

✔ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ | GAZARTE ROOF STAGE

9/10

έξοδος Αθήνα

Η Ιουλία Καραπατάκη στο Gazarte Roof Stage
Κυριακή 09 Οκτωβρίου
Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει.
Με την καρδιά της.

Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα.
Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 μαζί με την κιθάρα της τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και στην επαρχία.
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου μαζί με τους μουσικούς της θα μας παρουσιάσει, στην σκηνή του Gazarte Roof Stage, ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά αλλά και έντεχνα τραγούδια τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.

Μαζί της οι:
Αγης Παπαπαναγιώτου: μπουζούκι , κιθάρες, φωνή
Καλογιάννης Βεράνης: βιολί, τρομπέτα
Άρης Κονιδάρης: πλήκτρα
Μιχάλης Δάρμας: κοντραμπάσο
Κώστας Σπυράτος: κρουστά
Μανώλης Κουταλίδης: ηχοληψία
Παραγωγή – Management: Νοvel Vox

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το event!

✔Snap – Athens Queer Comedy Club

8/10

έξοδος Αθήνα

Μετά από μια σειρά sold out παραστάσεων, το Snap – Athens Queer Comedy Club επιστρέφει στην σκηνη του Red Jasper Cabaret Theatre για 4 μόνο παραστάσεις! Περισσότεροι από 5 καλλιτέχνες θα εναλλάσσονται κάθε Σάββατο σε μια παρασταση με Stand Up Comedy, Drag Show, Τραγούδι, Spoken Word, Καμπαρέ και όχι μόνο. Το αγαπημένο Variety Show της πόλης επιστρέφει και κάθε παράσταση είναι διαφορετική από την προηγούμενη!

Για πρώτη φορά, το Snap προσκαλεί στα decks του Red Jasper μερικά από τα πιο hot ονόματα της Αθηναϊκής μουσικής σκηνής να ντύσουν μουσικά τις παραστάσεις του και στο τέλος κάθε παράστασης θα ακολουθεί πάρτι!

Το Snap – Athens Queer Comedy Club είναι το πρώτο και μοναδικό Queer Comedy Club της πόλης. Οι παραστάσεις που οργανώνει το Snap είναι ένα μείγμα Stand Up Comedy, Cabaret και LGBT+ Party. Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες αποτελούν τον πυρήνα του Snap, ενώ καλεσμένοι του είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής κωμικής σκηνής.

Συμμετέχουν:
Χριστίνα Βούλγαρη, Λευτέρης Κουλώνης, Kangela Tromokratisch, Λάλα Κωλωπή, Μελίνα Κόλλια, Furasu Yoru, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Δήμητρα Θωμά, Alex Snazz, Ίαν Π. Κόμης, Ειρήνη Ξυγκάκη, Παναγιώτης Τσουκάτος, Δημήτρης Ψαράκος, Lucumaki, Ρούλη, Μαίρη Λογοθέτη, Ανέστης, Ντέμη Τρουφάκου και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει και αυτό:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;