Το «Blonde» έφθασε στο No. 1 του Netflix και το Twitter αντιδράει
Καθώς το «Blonde» του Andrew Dominik φθάνει στο νούμερο 1 των προτιμήσεων στο Netflix, οι αντιδράσεις για τον χειρισμό της Marilyn Monroe και αυτά που δείχνει η ταινία πληθαίνουν.

Η νέα ταινία του Andrew Dominik με κεντρικό θέμα τη Marilyn Monroe, το «Blonde», είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη μέσα από την πλατφόρμα του Netflix παγκοσμίως. Η ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως Κ-18 (ακατάλληλη, δηλαδή, για ανθρώπους κάτω των 18) και στην Ελλάδα έχει συγκεντρώσει πολλή συζήτηση, αλλά και έντονες αντιδράσεις στο Twitter για τον τρόπο που χειρίζεται το είδωλο της pop κουλτούρας και του Σινεμά. Ωστόσο, φιγουράρει στο No. 1 των ταινιών της streaming πλατφόρμας σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Αμερικής.

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και έκανε πρεμιέρα η ταινία, κατάφερε να κάνει το κοινό να του χαρίσει ένα 14λεπτο χειροκρότημα. Ωστόσο, οι κριτικές δεν ήταν και τόσο ευνοϊκές με πολλούς να χαρακτηρίζουν το «Blonde» ως «σεξιστικό», «αντι-φεμινιστικό» και «σκληρό». Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas ως Marilyn Monroe έχει συγκεντρώσει βαθμολογία 45% στο Rotten Tomatoes με 202 κριτικές, ενώ το κοινό του έχει χαρίσει βαθμολογία 35%.

Blonde

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί συνεχίστηκαν και μετά την πρεμιέρα της ταινίας και, τελικά, έχουν φθάσει μέχρι το Twitter και τα social media. Με τη Steph Herold, ερευνητή αμβλώσεων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, να γράφει:

«Είχα την ακραία ατυχία να παρακολουθήσω το «Blonde» στο Netflix χθες το βράδυ και επιτρέψτε μου να σας πω ότι η ταινία είναι τόσο κατά των αμβλώσεων, τόσο σεξιστική, τόσο εκμεταλλευτική.

Δεν μπορώ να το προτείνω ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Μην το δείτε. Ειδικά οι σκηνές αμβλώσεων είναι φρικιαστικές, αλλά και ολόκληρη η ταινία»

Ένας άλλος χρήστης έγραψε στο Twitter:

«Γουάου, το Blonde μπορεί πραγματικά να είναι μία από τις πιο μισητές ταινίες που έχω δει»

Με άλλους να υποστηρίζουν πως η ταινία προωθεί την «ανδρική ματιά» και αποτελεί μία από τις πιο «ασεβείς, αντιπαθητικές, κατασκευασμένες βιογραφίες».

Το «Blonde» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates και αναπαριστά με πολλές ελευθερίες τις πολλές τραγωδίες και δυστυχίες της ζωής και της καριέρας της Monroe, από την κακοποιητική μητέρα της μέχρι τις διάφορες σεξουαλικές επιθέσεις, που είχε δεχθεί η ίδια στο Hollywood. H ερμηνεία της Ana de Armas έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και φαίνεται να την ξεχωρίζουν όλοι από την υπόλοιπη ταινία. Ωστόσο, η ταινία στο σύνολό της έχει προκαλέσει οργή για την αδιάκοπη παρενόχληση, την εκμετάλλευση και τον τραυματισμό που φαίνεται να ρίχνει στην Monroe.

Οι αντιδράσεις δεν ήταν μόνο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά και στο ελληνικό Twitter.

Μερικές ακόμα, όχι τόσο ψύχραιμες αντιδράσεις για την ταινία.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που βρήκαν το «Blonde» αρκετά ενδιαφέρον και μία διαφορετική οπτική στις βιογραφίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από το Hollywood.

Αρέσει δεν αρέσει, είναι δεν είναι μετα-φεμινιστικό, η πλατφόρμα του Netflix δίνει τη δυνατότητα στο «Blonde» να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερα βλέμματα και να ανοίξει όλες αυτές τις συζητήσεις που βλέπουμε να γίνονται στα social media. Αν, μάλιστα, η Ana de Armas βρεθεί στην πεντάδα των ηθοποιών στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ 2023, τότε, η ταινία του Andrew Dominik θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Αν το έχεις δει, θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε την άποψή σου…

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;