Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για το Ιράν
Ο Αρκάς μας λέει «καλημέρα» με ένα ξεχωριστό σκίτσο αφιερωμένο στις διαδηλώσεις των γυναικών στο Ιράν.

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini (Μαχσά Αμίνι) ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την «αστυνομία ηθών», έχουν ξεσηκώσει ένα κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Εικόνες και βίντεο κάνουν τον γύρω του διαδικτύου και συγκινούν με το θάρρος που δείχνουν οι γυναίκες, αλλά και τη συμπαράσταση από μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού της χώρας.

Σήμερα, ο Αρκάς μας είπε καλημέρα με ένα συγκλονιστικό σκίτσο για όλα αυτά που γίνονται στο Ιράν. Ο γνωστός σκιτσογράφος αναφέρεται στα όσα γίνονται στο Ιράν, μετά το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Στο σκίτσο του ο Αρκάς δείχνει μερικά μαλλιά να σπάνε ένα τοίχος. Μέσα από αυτόν τον τρόπο, ο γνωστός σκιτσογράφος σχολιάζει τις γυναίκες στο Ιράν, που αυτή την χρονική στιγμή γράφουν ιστορία, και αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό έργο της της Edith Dekyndt από το 2014.

Οι διαμαρτυρίες στο Ιράν ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί και ενώ ήταν σε κράτηση από την «αστυνομία ηθών», επειδή δεν φορούσε σωστά την μπούρκα και φαίνονταν κάποιες τούφες από τα μαλλιά της. Η εξέγερση των γυναικών έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 15 πόλεις, ενώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 35 νεκροί μετά από μία εβδομάδα διαδηλώσεων.

Πηγή cover photo: ARKAS – The Original Page

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;