Ιράν: Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τους περιορισμούς στο Internet για να στηρίξουν τους διαδηλωτές
Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά στη  χαλάρωση των κυρώσεων στις υπηρεσίες διαδικτύου στο Ιράν, μία κίνηση που αποσκοπεί στην «υποστήριξη της ελεύθερης ροής πληροφοριών».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά στη  χαλάρωση των κυρώσεων στις υπηρεσίες διαδικτύου στο Ιράν, μία κίνηση που αποσκοπεί στην «υποστήριξη της ελεύθερης ροής πληροφοριών» για τους Ιρανούς εν μέσω εκτεταμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση λόγω «απρεπούς ένδυσης» – η αστυνομία ηθών έκρινε ότι δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ιρανικές αρχές που «έπνιξαν» την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα για να διαταράξουν τις διαδηλώσεις και «να εμποδίσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλωτών».

«Με αυτές τις αλλαγές, βοηθάμε τον ιρανικό λαό να είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τον παρακολουθεί και να τον λογοκρίνει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ουάλι Αντεγέμο.

Συγκεκριμένα, επεκτείνονται οι εξαιρέσεις από τις κυρώσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τηλεδιασκέψεις και υπηρεσίες cloud, καθώς και σε «εργαλεία κατά της λογοκρισίας και σχετικό λογισμικό».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε επίσης νέες κυρώσεις στην αστυνομία ηθών του Ιράν για το θάνατο της Αμινί και την επακόλουθη καταστολή των διαδηλώσεων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικαιροποιημένη άδεια του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορώντας το Ιράν για «βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλωτών» που είναι οργισμένοι για τον θάνατο της 22χρονης.

«Απέναντι σε αυτά τα βήματα, θα βοηθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο ιρανικός λαός δεν θα παραμείνει απομονωμένος και στο σκοτάδι. Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο βήμα για την παροχή ουσιαστικής υποστήριξης στους Ιρανούς που απαιτούν να γίνουν σεβαστά τα βασικά τους δικαιώματα», ανέφερε ο Μπλίνκεν σε δήλωσή του.

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
'
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;