Ζακ Κωστόπουλος: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία στη μνήμη του (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία μνήμης του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη πορεία μνήμης που πραγματοποιούν περίπου 800 άτομα για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια άτομα βγήκαν από την πορεία και άρχισαν να πετούν μπογιές και πέτρες, προκαλώντας ζημιές στην τράπεζα την Ελλάδος αλλά και σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πανεπιστημίου, σπάζοντας τζάμια.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ανάμεσα στο πλήθος υπήρχαν πολλοί που διαμαρτυρήθηκαν και για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στο Ιράν, η οποία πέθανε αφότου έγινε η σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν κάλυπτε τα μαλλιά της με το χιτζάμπ.

Ο Ζακ Κωστόπουλος βρέθηκε παγιδευμένος μέσα σε κοσμηματοπωλείο επί τις οδού Γλάδστωνος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν παριστάμενο μεσίτη, θεωρούμενος ως ληστής. Κατόπιν του ξυλοδαρμού, ο αιμόφυρτος Κωστόπουλος συνελήφθη από τουλάχιστον 8 αστυνομικούς που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τη χρήση βίας. Ο Ζακ εξέπνευσε κατά την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Για το θάνατό του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε δύο πολίτες -τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη- και σε τέσσερις, από τους συνολικά οχτώ, αστυνομικούς που έσπευσαν να τον συλλάβουν. Στην εκδίκαση της υπόθεσης οι τέσσερις αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι, ενώ ένοχοι κρίθηκαν ο Σπυρίδων Δημόπουλος (κοσμηματοπώλης) και ο Αθανάσιος Χορταριάς (μεσίτης) για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;