Khaby Lame: To αστρονομικό ποσό που παίρνει ανά post ο πιο διάσημος Tik Toker
Το 2020 ο Khaby Lame ήταν ένας απολυμένος εργάτης από εργοστάσιο της Ιταλίας - Πόσα βγάζει σήμερα για κάθε του ανάρτηση

O Khaby Lame (Kαμπάνε Λάμε) είναι ο «βασιλιάς» του TikTok, με πάνω 149 εκατομμύρια followers. Είναι ο πιο δημοφιλής άνδρας στην πλατφόρμα, ωστόσο, το περίεργο είναι ότι στα περισσότερα βίντεο που δημιουργεί… δεν λέει λέξη.

Ο 22χρονος πρώην εργάτης βγάζει περίπου 750 χιλ. δολάρια ανά ανάρτηση στο TikTok, ενώ, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, αναμένεται φέτος να βγάλει 10 εκατ. δολάρια.

Η Xbox, το Netflix, η Amazon Prime, η Dream 11 και η Juventus είναι μόνο μερικές από τις διεθνείς εταιρείες με τις οποίες ο Khaby Lam έχει συνεργαστεί, ενώ το 2022, έκλεισε πολυετές συμβόλαιο με την Hugo Boss, και έγινε πρόσωπο της καμπάνιας #BeYourOwnBOSS του οίκου δίπλα σε άλλους διάσημους ανθρώπους – μεταξύ των οποίων η Κένταλ Τζένερ και ο πυγμάχος βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα.

@khaby.lame Never stop growing and always believe in your dreams🥹I love you all ❤️#learnfromkhaby #learnontiktok @tiktok creators @TikTok @boss ♬ sonido original – Usuyo uwu

Ο Khaby Lame γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2000 στην Σενεγάλη και σε ηλικία μόλις 1 έτους ήρθε στην Ιταλία μαζί με τον οικογένειά του, στο Chivasso στην επαρχία του Τορίνο. Ο Lame Μεγάλωσε σε ένα δημόσιο κτίριο, όπου ζούσε μόνιμα μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Από το εργοστάσιο που δούλευε απολύθηκε τον Μάρτιο 2020, σε ηλικία 20 ετών.

Στο TikTok φαίνεται να βρήκε μία διέξοδο από τον σκληρό εγκλεισμό, σε μία περίοδο που η Ιταλία δοκιμαζόταν σκληρά από την πανδημία. Ξεκίνησε να ασχολείται με το TikTok μέσα στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, αφού τότε ήταν που έχασε τη δουλειά του στο εργοστάσιο, ως υπάλληλος και «κλείστηκε» στο σπίτι των γονιών του, στο Chivasso. Καθώς, δεν είχε τι να κάνει, κατέβασε το TikTok και άρχισε να πειραματίζεται με την εφαρμογή.

@khaby.lame 🤷🏿‍♂️🤲🏿🤣🧒🏻 #learnfromkhaby #learnwithtiktok @tiktok ♬ suono originale – Khabane lame

Aν και δεν είναι ακόμη Ιταλός πολίτης, μιλάει άπταιστα ιταλικά, ενώ, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, θεωρεί την Ιταλία πατρίδα του. Ο Khaby Lame έκανε αίτηση για υπηκοότητα και, καθώς περιμένει να περάσει τη διαδικασία, είπε ότι του ήταν δύσκολο να ταξιδέψει για διάφορες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες με το σενεγαλέζικο διαβατήριό του.

@khaby.lame Mention your hairdresser 🤣🤣 #learnfromkhaby #learnontiktok @tiktok @tiktok creators ♬ suono originale – Khabane lame

Τα πρώτα του βίντεο δεν διέφεραν σε τίποτα από αυτά που ανέβαζαν συνομήλικοί του σε όλο τον κόσμο. Χόρευε, έπαιζε video games και έδειχνε σκηνές από την καθημερινότητά του. Μέχρι που κατάφερε να βρει το σωστό μονοπάτι για τον δρόμο προς την επιτυχία: τα βίντεο αντιδράσεων (reaction videos). Ανακάλυπτε παράλογα βίντεο και αντιδρούσε, προτείνοντας απλές, ρεαλιστικές λύσεις σε προβλήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υφίστανται.

Για παράδειγμα, η πρώτη του επιτυχία ήταν ένα βίντεο, όπου ένα αγόρι έδειχνε το πώς να ξεφλουδίσεις μία μπανάνα με μαχαίρι. Η απάντηση του Lame ήταν να ξεφλουδίσει την μπανάνα με το χέρι. Τα βίντεό του απλά, σύντομα, ειρωνικά σε ανόητες καταστάσεις, έγιναν viral.

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι δουλειές του είχαν και έχουν σκοπό να διασκεδάσουν απλώς να τον κόσμο σε μία δύσκολη περίοδο, η διασημότητα και τα χρήματα ήρθαν από μόνα τους στην πορεία.

@khaby.lame Tag your friends who simulate frequently 🤣@433 #learnfromkhaby #learnontiktok @tiktok @tiktokcreators ♬ suono originale – Khabane lame

Ο Λαμέ βλέπει κάθε μέρα για τρεις ώρες μια σειρά κινουμένων σχεδίων το Daniel Tiger’s Neighborhood. Στόχος του είναι να μάθει καλά αγγλικά προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του και να συμμετάσχει σε μεγάλες ταινίες του Hollywood.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο ίδιος, σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στο CNN στο παρελθόν, είχε υποστηρίξει τα εξής:

«Μου ήρθε η ιδέα επειδή έβλεπα να κυκλοφορούν όλα αυτά τα βίντεο και μου άρεσε η ιδέα να τα κάνω πιο απλά. Σκέφτηκα έναν τρόπο να απευθυνθώ σε όσους περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατό. Και ο καλύτερος τρόπος ήταν να μην μιλάω»

Στην ίδια συνέντευξη είχε δηλώσει ότι δεν τον ένοιαζε η δημοτικότητα στο TikTok. Όπως είχε υποστηρίξει:

«Άρχισα να φτιάχνω βίντεο επειδή ήθελα να κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν κατά τη διάρκεια του lockdown. Συνεχίζω να κάνω βίντεο με τον ίδιο στόχο»

@khaby.lame Do you like my new best friend?🤣🤣🤣🤣 🦘 🦘 #learnfromkhaby #learnontiktok @tiktok ♬ suono originale – Khabane lame

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;