Ξεκίνησε η μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Εδιμβούργο (ΒΙΝΤΕΟ)
Λίγο μετά τις 12:00 ώρα Ελλάδος, ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Εδιμβούργο.

Πριν από λίγη ώρα, ξεκίνησε η μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ από την κατοικία της στα Χάιλαντς της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, όπου οι πολίτες θα μπορέσουν αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που θα μεταφέρει το δρύινο φέρετρο. Η πομπή αυτή γίνεται συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ.

Μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών και, ενώ θα έχει διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα φθάσει στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ. Το ανάκτορο αυτό αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία. Ο κόσμος αναμένεται να έχει παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το βόρειο τμήμα της πόλης προς το κέντρο του Εδιμβούργου.

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς). Η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες στον καθεδρικό ναό.

Την Τρίτη το βράδυ, αναμένεται να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;