Πλεύρης: Ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού και πώς μπορεί να προκαλέσει πίεση στο ΕΣΥ.

Το τελευταίο διάστημα, και νωρίτερα από το αναμενόμενο, υπάρχει έξαρση στα κρούσματα γρίπης. Η συνύπαρξη της γρίπης και του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία σε ειδικούς, ενώ περιμένουμε τα επικαιροποιημένα εμβόλια καθώς και το τι θα γίνει μέσα στον χειμώνα. Για όλα αυτά μίλησε το πρωί της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε στον ΣΚΑΪ πως:

«Είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια, ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός»

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία για την πίεση που μπορεί να ασκηθεί τον χειμώνα στο ΕΣΥ από τα κρούσματα γρίπης και κορωνοϊού. Από την άλλη, όμως, ανέφερε ότι φέτος, στην τρίτη χρονιά της πανδημίας, δε θα υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση για ΜΕΘ λόγω COVID, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει, ενώ υπάρχουν πλέον και οι αντιϊικές θεραπείες.

Για τα κρούσματα γρίπης εξήγησε ότι:

«Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα και περιορίζαμε την μετάδοση, ενώ για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό τόνισε ότι θέμα επάρκειας δεν υπάρχει και σημείωσε ότι η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες»

Ωστόσο, τόνισε ότι αν υπάρξει ανάγκη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σημείωσε ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας, όπως σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε:

«Έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε νοσήσει, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα θεραπείας και μεταλλάξεις που δεν είναι θανατηφόρες όπως ήταν η Δέλτα. Το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα» 

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και τεστ, ενώ υπάρχει το πρωτόκολλο για την καραντίνα και προφανώς παρακολουθείται η πορεία της πανδημίας. Ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε πως έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν χρειάζεται να πάρουμε με τα δεδομένα που έχουμε.

Για τις ιδιωτικές κλινικές είπε πως πλέον θα μπορούν να κρατούν και να διαχειρίζονται περιστατικά COVID σε απλές κλίνες, καθώς:

«Δεν θέλουμε να πιεστεί πάλι το ΕΣΥ και να περιορίσει την τακτική λειτουργία του.

Αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά με όρους διαφορετικούς στον τρίτο χρόνο της πανδημίας, θα μάθουμε να συνυπάρχουμε μέχρι να γίνει μια απλή νόσος» 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;