Πρασσάς - Κορωνοϊός: «Εύκολος ο δρόμος για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα»
Ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο στο Τορόντο, μίλησε για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και «χτύπησε» το καμπανάκι του κινδύνου.

Ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου στο Τορόντο, μίλησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA και αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, στα νέα εμβόλια, αλλά και στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Πρασσάς μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, είπε αρχικά:.

«Η επιστροφή θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά γενικά της χώρες της Δύσης.

Τα κράτη προσπαθούν να πάρουν τον πιο εύκολο δρόμο αγνοώντας τις επιταγές της επιστήμης, ακόμα και για τα σχολεία. Παρατηρούμε ότι η πρώτη στροφή του πανδημικού μαραθωνίου οδεύει προς το τέλος, έχουμε χαμηλή πίεση στο σύστημα υγείας που οφείλεται αποκλειστικά στο ότι υπάρχει προηγουμένη νόσηση»

Όπως σημειώνει, στη συνέχεια, ο καθηγητής, αν και ο κίνδυνος το σύστημα υγείας να καταρρεύσει είναι μικρότερος πλέον, έως και μηδαμινός, παρά την πίεση που ενδεχομένως να υποστεί, ο μεγάλος κίνδυνος είναι:

«Οι χρόνιες επιπλοκές του ιού που ήρθε για να μείνει μόνιμα.

Η ανοιχτή συμβίωση με τους ιούς έχει τεράστιο κόστος για όλους μας. Ένα 15% των καρκίνων και αρκετών αυτοάνοσων οφείλεται σε τέτοιους ιούς. Σε όρους υγείας, ποιότητας ζωής και οικονομίας, θα είναι μεγάλο το κόστος. Δεν το έχουμε ζυγίσει»

Ο κ. Πρασσάς τονίσει ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται, ενώ η χρήση μάσκας φαίνεται να προστατεύει και από την γρίπη, η οποία φαίνεται να έχει επιστρέψει και να είναι σε έξαρση.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο κ. Πρασσάς δήλωσε πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα είναι διαθέσιμα και στην Ε.Ε. Όπως είπε ο καθηγητής:

«Θα πιάνουν τις μεταλλάξεις της Όμικρον. Όπως φαίνεται υπάρχει ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την ώρα δε διαφαίνεται κάποιο καινούργιο στέλεχος.

Μέχρι να εμφανιστεί νέο στέλεχος (σ.σ. τα εμβόλια) θα μας δώσουν καλύτερη προστασία, αλλά δεν είναι πανάκεια»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;