Γρηγόρης Λέων για υπόθεση Πάτρας: «Οι προηγούμενοι συνήγοροι είχαν δηλώσει δημόσια ότι στηρίζουν την επιστημονική άποψη»
Όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα και τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών ήταν καθοριστικό για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας, δηλαδή των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, που έχουν συντάξει το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, προέβησαν σε πολύωρες καταθέσεις στην ανακρίτρια.

Ειδικότερα, οι δύο ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν και ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τα επιστημονικά τους συμπεράσματα, δηλαδή ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Άλλωστε το συγκεκριμένο πόρισμα υπήρξε καθοριστικής σημασίας προκειμένου να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα πορίσματα και το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση.

«Πρέπει να πούμε ότι σε μία τέτοια υπόθεση, ορθώς καλούνται οι συνάδελφοι να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις. Όταν υπάρχει μία πραγματογνωμοσύνη και εδώ προφανώς υπάρχουν περισσότερες πραγματογνωμοσύνες, αυτοί που μπορούν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις και να ερμηνεύσουν τα ευρήματα και τους μηχανισμούς θανάτου είναι οι ίδιοι οι ιατροδικαστές», είπε αρχικά ο κ. Λέων και συνέχισε προσθέτοντας τα εξής:

«Ουσιαστικά οι πραγματογνωμοσύνες έχουν πραγματοποιηθεί σε πραγματικούς χρόνους, οι μεν πρώτοι συνάδελφοι έκαναν τις νεκροψίες – νεκροτομές σε έναν χρόνο «ανύποπτο», από εκεί και πέρα η έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρηα έδωσε ένα άρτιο επιστημονικό αποτέλεσμα. Πριν φτάσουμε στον τελευταίο συνήγορο της κατηγορουμένης, οι προηγούμενοι είχαν δηλώσει και γραπτώς και δημόσια ότι στηρίζουν την επιστημονική άποψη. Οι προηγούμενοι δικηγόροι ήταν γιατί έθεσαν αφενός τις αιτίες θανάτου δημόσια, αφετέρου ακούγονταν απόψεις που ήταν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία για παράδειγμα».

Ο Γρηγόρης Λέων μάλιστα κατέληξε στα εξής:

«Δεν μπορεί ο κόσμος να γνωρίζει ότι θα χάσει το παιδί του από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να έχει ένα σημάδι είτε κλινικό είτε εργαστηριακό και ξαφνικά να υπάρχει μία τέτοια αιτία θανάτου».

Με πληροφορίες από το Mega

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;